kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Küçük kızdan çocuk yapana hapis' tartışması

Ali EYCE / SABAH
İzmir'de 21 yaşındaki bir gence, eşini 14 yaşında hamile bıraktığı gerekçesiyle 8 yıl 20 gün hapis cezası verilmesi, hukukçuları böldü..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Küçük kızdan çocuk yapana hapis' tartışması
İzmirli 21 yaşındaki Onur Ç.'nin 15 yaşında evlendiği eşi M.Ç.'yi 14 yaşında hamile bıraktığı için "Küçük kızı istismar" suçundan 8 yıl 20 gün hapis cezası almasına neden olan yeni TCK'daki 103'üncü madde, hukukçuları da ikiye böldü. Bazı hukukçular, Cumhuriyet Savcısı'nın mütalaasında belirttiği gibi yasanın eksik olduğunu ve ülke gerçeklerine göre yapılması gerektiğini öne sürerek, 15 yaşında anne olan M.Ç.'nin duruşma salonunda mağdur olarak haklarının savunulduğunu ve yasalarla mağduriyetini giderilmeye çalıştığını ancak bunu yaparken daha büyük ve daha yeni bir mağduriyet getirildiğini öne sürdüler. Yasaların insanların mutluluğunu, cezaların ise ıslah edilmesini amaçladığını, bu sonuçla ıslah değil, suçlu bir birey yaratıldığını iddia eden hukukçular, ortada kanunun görmediği ama ülke gerçeğiyle örtüşen ve toplumun kabul ettiği bir aile tablosunun olduğunu, kanunun da bunu bozmaması gerektiğini öne sürdüler.

İŞTE 103'ÜNCÜ MADDE
Çocukların cinsel istismarı "Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cinsel istismar deyiminden; Onbeş yaşını tamamlamamış veya tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocuklara karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranış, b) Diğer çocuklara karşı sadece cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir nedene dayalı olarak gerçekleştirilen cinsel davranışlar.