kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'SİVİLE ATEŞ ETMEK HİNDİYE KURŞUN SIKMAK GİBİ'... Irak'taki üst düzey Amerikalı diplomatları koruyan Blackwater şirketinin askerleri hakkında kitap yazan Scahill, "Çatışmaları filme almışlar. Iraklılara ateş etmeyi, hindiye kurşun sıkmaya benzetiyorlar" diye konuştu.

'Vahşi batıya çevirdiler'

PKK'ya kaçak silah ve sivil katliamı iddialarıyla gündeme gelen Blackwater hakkında kitap yazan ABD'li gazeteci: Sivilleri hedef tahtası yapıyorlar. ABD askeri yargılanıyor. Ama onlar dokunulmaz..
ABD'li özel güvenlik şirketi Blackwater'ın paralı güvenlik görevlileri, 11 Iraklı sivili öldürünce dünya gündemine oturdu. Ardından Irak'a kaçak silah soktukları, bu silahların da PKK'nın eline geçtiği iddiaları geldi... Kaçak silah iddialarını dün yalanlayan şirket hakkında "Blackwater: Dünyanın En Güçlü Özel Ordusu'nun Yükselişi" adlı bir kitap yazan Amerikalı gazeteci Jeremy Scahill, kirli çamaşırları anlattı.

'ONLARA DOKUNULAMIYOR'
Şirketin ABD Dışişleri Bakanlığı'nca kiralandığını belirten Scahill, "Askerleri, Irak'ı vahşi batıyı çevirdi. Kovboy gibiler. Araçlara rastgele ateş ediyor, sivilleri hedef tahtası olarak kullanıyorlar. ABD askerlerinin 64 davası var. Onların tek bir davası bile yok. Dokunulmazlar" dedi. Demokratik Politika Komitesi'ne ifade veren Scahill, "Geçen yıl içlerinden biri, Irak Devlet Başkan Yardımcısı'nın korumasını öldürdü. Katili hemen yurt dışına kaçırdılar" diye konuştu. Blackwater'ın 2004'teki Felluce ve Necef'teki çatışmalarda da yer aldığını belirten Scahill, "Saldırılarını filme çekmişler" diye konuştu.