kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ahmedinecad İkiz Kuleler'i ziyarette ısrarlı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısı için dün ABD'nin New York kentine giden İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın açıklamaları olay yarattı. 11 Eylül saldırılarında yıkılan İkiz Kuleler'den geriye kalan Grand Zero'ya ziyaret talebi reddedilen İran lideri, bölgeye mutlaka gideceğini söyledi. İsrail'in BM temsilcisi Dan Gillerman 'Oraya gitmesi Hitler'in Auschwitz kampını ziyaretine benzer' dedi.

'İRAN SAVAŞ TİMİ' HAZIR
Öte yandan İran'ın nükleer faaliyetleri nedeniyle yükselen 'savaş' söylentileri somut adımlara dönüşüyor. Sunday Times gazetesi ABD Savunma Bakanlığı'nın Project Checkmate adında bir strateji grubu kurarak İran'a hava saldırısının planlarını hazırlamaya başladığını yazdı. 30 üst düzey hava kuvvetleri mensubu saldırının taktiksel ve operasyonel planlarını hazırlayacak.

YENİ UÇAĞI: ŞAHİD
İran ise BM Genel Kurulu'nda İran'a yeni izolasyon önerileri konusunda Fransa'nın da güçlü desteğini alacak ABD'nin savaş tehditlerine karşı hergün yeni bir askeri ekipman geliştiriyor. Uzun menzilli Kadir füzelerinden sonra bu kez de radara yakalanmayan pilotsuz jet 'Shahed'i (Şahid) tanıttı. İranlı askeri yetkililer üretiminin başlatıldığını açıkladı. Bu gelişmeler karşın, Amerikan CBS televizyonuna konuşan Ahmedinecad, savaş söylentileri konusunda "İran ve ABD'nin savaşa gittiklerini düşünmek yanlış olur. Bunu kim diyor? Neden savaşa giriyormuşuz? Görünürde savaş yok" dedi.