kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Zırhlı limuzinin içinde 20 saniye kapalı kaldı

WASHINGTON BÜLENT AYDEMİR
Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy'un iftar davetine, ailesi ile giden Başbakan Erdoğan, zırhlı limuzini kullanan ABD'li şoförün dalgınlığı sonucu 20 saniye aracın içinde kilitli olarak kaldı..
Başbakan Tayyip Erdoğan ve ailesi, Washington'da Büyükelçi'nin verdiği iftara giderken, şoförün bir anlık dalgınlığı sonucu, 20 saniye zırhlı limuzinde kilitli kaldı. Ajanlar kapıların kilitlerine var güçleriyle asıldı, şoför kilidi açınca herkes rahat bir nefes altı. Willard Otel'de, çocukları ve torunlarıyla hasret gideren Erdoğan, Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy ile eşi Gülgün Şensoy'un Büyükelçilik rezidansında verdiği iftar yemeğine katıldı. İftara eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte giden Erdoğan, Washington'da, ABD Başkanı Bush'u da koruyan Secret Service (Gizli Servis) ajanları tarafından üst düzey protokolle korundu. Herhangi bir saldırı ihtimaline karşı aynı plakalı, birbirinin tıpatıp benzeri iki zırhlı limuzin tahsis edildi. Şaşırtmaca için Erdoğan'ın bulunmadığı limuzine özel kalem müdür yardımcısı Çağatay Kılıç oturtuldu.

AJAN ORDUSU
Erdoğan ailesi Büyükelçi'nin Sheridan Circle'da bulunan rezidansının önüne geldiğinde, gizli servis ajanları kapıyı açmak istedi ancak hareket ettiğinde güvenlik amaçlı olarak kilitlenen limuzinin kapıları açılmadı. Üç koruma aynı anda aracın kapılarına asıldı ancak sonuç vermedi. Bu durum 20 saniye kadar sürdü. Bir anlık dalgınlıkla araç durduğunda güvenlik kilidini devreden çıkarmayı unutan ABD'li şoför kilidi açınca Erdoğanlar dışarı çıkabildi. Büyükelçi Şensoy'un iftar verdiği tarihi bir yapı olan rezidansa, Türk restoranından rezidansa döner ve iskender kebap getirildi.
Haberin fotoğrafları