kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cherie Blair'den 1 milyon sterlinlik otobiyografi

Yeni Haber
İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair'in hukukçu olan eşi Cherie Blair'in kocasının başbakanlık dönemini de kapsayan otobiyografisini yazmak için 1 milyon sterline anlaşma yaptığı öne sürüldü.

Gelecek yıl Ekim ayında piyasaya çıkması beklenen kitabın başbakanlık ve parti liderliği konusunda Blair ile büyük bir mücadele yaşayan Başbakan Gordon Brown ve siyasi müttefikleri hakkında çarpıcı bazı iddia ve gerçekleri içermesinin beklendiği bildirildi.

Otobiyografi haberinin Brown ve çevresinde biraz "kaygı yarattığı" belirtiliyor. Blair'in Brown ile el sıkışarak ve "iyi duygularla ayrıldıklarına" dair yarattığı havaya karşılık, Bayan Blair'in eşinin koltuğuna oturan Brown'a karşı aynı iyi duyguları beslemediği iddia ediliyor. Bu görüşü savunan çevreler, Bayan Blair'in geçen yılki İşçi Partisi konferansı sırasında "Blair ile iyi bir işbirliği içindeyiz" diyen Brown'a oturduğu yerden "yalan" diyerek müdahale ettiğini hatırlatıyor.

Blair'in 1 milyon sterlinlik ödemesinin üç taksit halinde yapılacağı, yayınevinin Bayan Blair'e ilk taksit olarak 300 bin sterlin vereceği, kitabın ilk kopyalarının yayınevine tesliminde ikinci 300 bin sterlinin ödeneceği ve kitap piyasaya çıktıktan sonra da kalan paranın ödeneceği belirtildi.

İngiliz basını, diğer masraflarının yanı sıra ayda sadece 19.300 sterlinlik tutsat taksiti bulunan Blair çiftinin bu ödemeyle biraz rahatlayacağına dikkat çekiyor. Eski Başbakan Blair'in anılarının ise yaklaşık 6 milyon sterlin edebileceğine işaret edildi. Ancak eski Başbakanın anılarını kaleme almak için acele etmediği beltirtiliyor. Bayan Blair'in kitabının satışının da "yaşadıklarının ne kadarını yazacağına" bağlı olduğu bildirildi.