kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sarıgül'ün ihracı istendi

Yeni Haber
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü, partiden kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na(YDK) sevk etti.

MYK, Sarıgül'ün son dönemdeki açıklama, tutum ve davranışlarıyla parti tüzüğüne aykırı hareket ettiği gerekçesiyle tedbirli olarak partiden kesin ihracı için YDK'ya sevkine karar verdi.

Sarıgül, CHP'nin 2005 yılında gerçekleştirilen ve kendisinin de genel başkan adayı olduğu olağanüstü kurultayın ardından ''Kurultayı arbede ve şiddet ortamına çevirdiği'' gerekçesiyle, tüzüğün ilgili maddeleri uyarınca, YDK'nın 24 Mart 2005 tarihli kararıyla partiden ihraç edilmişti.

İhraç kararının ardından Sarıgül'ün açtığı dava sonucunda, Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, YDK'nın ihraç kararının iptali yönünde karar vermiş, CHP'nin temyizi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 4. Hukuk Dairesi yerel mahkeme kararını bozmuştu.

Yargıtay'ın bu kararından sonra Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, Sarıgül'ün CHP'den ihracına ilişkin parti disiplin kurulu kararının iptali yönündeki ilk kararında direnmişti. Bu davayla ilgili olarak son sözü Yargıtay Hukuk Genel Kurulu söyleyecek.

(AA)