kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Bizi taşa tutmak istiyorlar"

Yeni Haber
Gazeteci Hrant Dink'i öldürmekle yargılananları övdükleri gerekçesiyle İsmail Türüt ile Ozan Arif, haklarında başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Adliyesi'ne ifade verdi.

Sözleriyle Hrant Dink'in katillerine övgüler yapıldığı iddia edilen "Plan Yapmayın Plan" isimli şarkının yazarı Ozan Arif, "Destan" olarak nitelendirdiği şiirin kendisinin olduğunu, ancak yapılan klibin kendisi ile ilgisi olmadığını ve yapanları kınadığını dile getirdi.

Adliye çıkışı soruları cevaplayan Ozan Arif, "Bizi put yapıp taşlamak istiyolar" derken, İsmail Türüt ise, "Bilmeden birilerinin nasırına bastık" dedi.

Görüntü paylaşım sitesi Youtube'a gönderilen kliple gündeme gelen "Plan Yapmayın Plan" isimli parça ile Dink cinayeti katillerini övdükleri iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan türkücü İsmail Türüt ve şiirin yazarı Ozan Arif, savcılığa verdikleri ifadenin ardından adliyeden ayrıldı.

Savcılık çıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplayan şiirin yazarı Ozan Arif, şiirin kendisinin olduğunu ancak klibi kabul etmediğini söyledi. "O destan benim. O destan benim çocuğum ama ona giydirilen gömleği kabul etmiyorum" diyen Ozan Arif, " Birileri bizi put yapıp taşa tutmak istiyorlar. Ama biz Türk olarak Türkiye Cumhuriyeti'nde onları hazmetmesini biliyorsak, onlar da bizi hazmetmesini öğrensinler." şeklinde konuştu. Klibi kesinlikle kabul etmediğini ve yapanları kınadığını vurgulayan Ozan Arif, "Ayni şey çeşitli görüntüler eklenerek İstiklal Marşı'nada yapılıp farklı anlamlar çıkarılabilir." diye konuştu.

Türkücü İsmail Türüt ise, "Birilerinin nasırına bastık. Anlamadan bastık. Bizim kastımız öyle değildi. Laf anlamayana anlatmak çok güçtür. Geldik ifademizi verdik. Bundan sonraki süreci de bilemiyorum." şeklinde konuştu.

Bu arada, açıklamanın ardından Türüt ve Ozan Arif, araca binecekleri sırada kendilerine destek vermek için gelen yaklaşık 20 kişilik grup, tezahürat yapmaya başladı. Taşkınlık yapan grubu sakinleştiren polis, daha sonra içlerinden bir şahsı polis aracına bindirdi. Araçta sorgusu yapılan şahıs daha sonra serbest bırakıldı.

İsmail Türüt ve Ozan Arif, daha sonra adliyeye geldikleri Hummer marka cipe binerek ayrıldı.