kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bitlis'te karakola hain saldırı: 1 şehit

Yeni Haber
Terör örgütü PKK üyesi bir grup, Bitlis merkeze bağlı Çeltikli Jandarma Karakol Komutanlığı'na uzun menzilli silahlarla saldırdı. Saldırıda 1 askerin şehit olduğu 1 askerin yaralandığı bildirildi.

PKK'lı teröristler gece saatlerde Bitlis merkeze bağlı Çeltikli Jandarma Karakolu'na uzun menzilli silahlarla ateş açtı.

Saldırıda Jandarma Er Erkut Babacan (21) şehit oldu, Jandarma Er Mustafa Şahin yaralandı. Şahin, Tatvan Askeri Hastanesi'nde tedavi altına alındı.Saldırıdan sonra Çeltikli mevkisinden kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldığı kaydedildi.

ŞEHİT ER İÇİN TATVAN'DA TÖREN DÜZENLENDİ

Terör örgütü PKK üyesi bir grubun, Bitlis merkeze bağlı Çeltikli Jandarma Karakol Komutanlığına uzun menzilli silahlarla saldırması sonucu şehit olan Piyade Er Erkut Babacan için Tatvan Askeri Hastanesi önünde tören düzenlendi.

Törende konuşan 6. Zırhlı Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Kemal Yeni, ''Piyade Er Erkut Babacan, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü korumak, huzur ve güveni sağlamak amacıyla görevlendirildiği bölgede bölücü terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit olmuştur'' dedi.

Şehidi ebedi istirahatgahına yolcu etmek için huzurunda olduklarını söyleyen Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kendisine verilen bütün görevleri, üstün bir vazife anlayışı içinde yerine getiren silah arkadaşım, hain ve kalleş terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olmuştur. Şehidimizin üstün hizmetleri ve hatıraları daima saygıyla anılacaktır. Ne mutlu vatanı, ne mutlu ay yıldızlı bayrağı için şehitlik mertebesine ulaşana ve ailesine. Ne mutlu böyle bir şerefe mahsup olmuş Türk askerine. Türk milleti sizi asla unutmayacaktır. Biz askerler için en büyük onur olan şehitlik mertebesine ulaşmış silah arkadaşıma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine silah arkadaşlarına ve Türk Silahlı Kuvvetleri camiasına baş sağlığı diliyorum.''

Törene Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, Tatvan Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu ve vatandaşlar katıldı.Törenin ardından Piyade Er Erkut Babacan'ın cenazesi, ambulansla Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine gönderildi.

(AA)