kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Çok övündükleri Pentagon bile teröre dayanamadı

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda Türkiye'nin sonuna kadar mücadele etme azmi ve kararlığı içinde olduğunu söyledi. Bugün artık dünyadaki her ülkenin küresel terör tehdidine açık bir hale geldiğine işaret eden Erdoğan, ''Örneğin, çok övündükleri, çok güvendikleri Pentagon bile teröre dayanamamıştır'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Polis Akademisi'nin 2007-2008 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle, Gölbaşı Kampüsü'nde düzenlenen törene katıldı.

Küreselleşmenin beraberinde küresel terörü getirdiğine işaret eden Erdoğan, terörle mücadele konusunda Türkiye'nin sonuna kadar mücadele etme azmi ve kararlığı içinde olduğunu söyledi.

Erdoğan, kitle iletişim araçlarının, sağladığı sermaye ve bilginin küreselleşmesine zemin hazırladığı kadar terör ve güvenlik sorunlarının da küreselleşmesini beraberinde getirdiğini vurguladı. Bugün artık dünyadaki her ülkenin küresel terör tehdidine açık bir hale geldiğine işaret eden Erdoğan, ''Örneğin, çok övündükleri, çok güvendikleri Pentagon bile teröre dayanamamıştır'' dedi.

"TERÖRÜN DİNİ, VATANI, IRKI, MİLLETİ YOKTUR"

Erdoğan, bazı ülkelerin kendilerine de yönelebilecek olan terör tehdidine karşı bigane kaldığını ve gerekli önlemleri almadığını belirterek, "Ancak her zaman söylüyoruz, bir kez daha tekrar etmek istiyorum. Terörün iyisi kötüsü olmaz. 'Senin teröristin iyi, benim teröristim kötü' mantığıyla terörle mücadele edilmez. Terörün dini, vatanı, ırkı, milleti yoktur. Terörist örgütlerini doğrudan ya da dolaylı olarak desteklemek suretiyle, en azından terör veya terörist karşısında sessiz kalarak bu insanlık suçunun önüne geçilemez. Bugün ABD'de, İngiltere'de İspanya'da, Türkiye'de masum insanlara kasteden terör eğer önü alınamazsa yarın başka ülkelerde, başka büyük şehirlerde boy göstermeye çalışacaktır" dedi.

Erdoğan, kendilerinin bu insanlık suçuna karşı ortak bir mücadele platformu oluşturulması ve mücadelenin sürdürülmesini istediklerine işaret ederek, "Biz diyoruz ki gelin bu haklı mücadelemize destek çıkın. Biz diyoruz ki gelin çocuklara, masum insanlara kasteden, yolları yıkan, şehirleri, sokakları kan gölüne çeviren bu saldırılara hep birlikte 'dur' diyelim. Aksi takdirde bizi yakan ateş, bir gün sizin de ocağınıza düşebilir. Bize yönelen bombalar, silahlar bir gün döner sizi de vurabilir. Dünya bunu böyle görmek zorundadır'' diye konuştu.

Bütün ülkelerin terör tehdidini görmek zorunda olduklarını ifade eden Erdoğan, küresel terör tehlikesini görmeyenlerin veya görmek istemeyenlerin çok ağır bedeller ödemeye mahkum kalacaklarını kaydetti. Küresel terörle mücadelenin yolunun küresel işbirliğinden geçtiğini anlatan Erdoğan, ''Teröre karşı ortak bir mücadele ortaya koymak, ortak bir duruş sergilemektir. Teröre karşı dayanışmanın ve mücadelenin temel şartı ise bu mücadelede dürüst olmak, samimi olmak, 'tazıya tut, tavşana kaç' dememektir. Gerçekçi olmaya bu konuda mecburuz'' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin teröre karşı dürüst ve samimi bir duruş sergilediğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye olarak aynı tavrı dostlarından beklediklerine işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir kısım örgütleri terörist ilan etmek yetmiyor. Bu örgütlerle ve yan kuruluşlarıyla farklı isimler adı altında ortada olanlarla etkin bir mücadele vermek gerekiyor. Şunu herkes bilmelidir ki Türkiye kendisine yönelen terörist unsurlara karşı sonuna kadar mücadele etme azim ve kararlılığına sahiptir. Ama bu sadece yasamayla, yürütmeyle olmuyor. Hep beraber yasamasıyla, yürütmesiyle, yargı erkiyle hep beraber bu mücadeleyi vermek zorundayız.''

POLİS TEŞKİLATINI ÖVDÜ

Erdoğan, Türk polis teşkilatının tarihi boyunca ülkenin birliğine, istikrarına ve güvenliğine yönelik saldırıyı berteraf etme yolunda dünyanın takdirini kazandığını belirterek, "En son Ankara'da gerçekleşme fırsatı bulamadan tespit edilen saldırı girişimi polisimizin bu konudaki tecrübesininde somut bir göstergesi olmuştur" dedi.

"EKONOMİ VE GÜVENLİK AT BAŞI GİDER"

Türkiye'nin, geride bırakılan beş yıl içinde her alanda dünyanın takdirini kazanan bir atılımın içinde olduğunu söyleyen Erdoğan, demokratikleşme, uluslararası ilişkilerde, istikrarın sağlanmasında önemli adımlar atıldığını ifade etti.

İstikrarın ve güvenliğin bulunmadığı zaman, demokratikleşme ve ekonomide başarı sağlanmasının mümkün olmadığını anlatan Erdoğan, zaman zaman önemli olanın güvenlik olduğunu, ekonominin dikkate alınmamasının istendiğini söyledi.

Erdoğan, güvenlik ve ekonominin atbaşı gittiğini belirterek, "Ekonomik gücünüz yok, güvenliği neyle sağlayacaksınız?" dedi.

Erdoğan, güvenliğin güçlü olması durumunda ekonominin onunla paralel devam edeceğini, demokratikleşme sürecininde o zaman daha da hızlanacağını vurguladı. Erdoğan, Türkiye'de bir dönem yüksek enflasyondan dolayı gelir dağılımının bozulduğunu, işsizliğin, terör ve suç oranının arttığını söyledi.

ÖĞRENCİLERE SESLENDİ

Birlik ve beraberliği bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğine işaret eden Erdoğan, devletin vatandaşı ile bütünleşmesi, halkın huzur içinde geleceğe emin adımlarla yürümesine kimsenin engel olmayacağını vurguladı. Kimsenin Türkiye'yi karanlığa sürüklemesine izin vermeyeceklerini ifade eden Erdoğan, "Türkiye milletiyle devletiyle her türlü hileyi, tuzağı bozacak, terörü berteraf edecek güce ve iradeye sahiptir" dedi.

Erdoğan, öğrencilerin yetişmesi için çağın gerektirdiği fiziki imkanlar ne ise mutlaka yerine getirilmesi gerektiğini belirtti. Erdoğan, akademiden mezun olan öğrencilerin hukukun koruyucusu olacaklarına işaret ederek, "Kanunun koruyucusu olmaktan öte hukun koruyucusu olun. Hukukun üstünlüğüne inanmak başka bir şeydir. Kanunun üstünlüğüne inanmak başka bir şeydir. Ben bir tanesinini kusura bakmasınlar tabu olarak görüyorum. Bir tanesini ise insanın asıl ihtiyacının giderilmesi olarak görüyorum" diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasının sonunda, öğrencilere şu şekilde seslendi: "'Üzerinizdeki üniforma ülkemizin, milletimizin, demokrasimizin, özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın, istikrarımızın teminatıdır. Tam 162 yıldır milli güvenliğimizin, huzur ve esenliğimizin önemli bir bölümünü polis teşkilatımız sağlamıştır. Bu teşkilatın saygınlığı işte bu sıralardan, amfilerden, dersliklerden yetişen siz ve sizin gibi vatan evlatları sayesinde tam 162 yıl hiç bozulmadan, yıpranmadan korunmuştur. Bu nedenle de sizlere ve size emek veren değerli hocalarınıza, öğretmenlerinize şahsım adına, milletimiz adına şükranlarımı iletmek istiyorum.''

Erdoğan, programın sonunda başarılı öğrencilere plaket verdi ve öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdi.

AA