kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İçki ruhsatı yardımı

Mustafa KAYA-İbrahim AKKAYA-DENİZLİ
Denizlili Hakan Özcan, Başbakan'dan içki ve işletme ruhsatı almak için yardım istedi. Erdoğan, "Valiyle görüş, halletsinler"dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
İçki ruhsatı yardımı
Denizlili turizmci Hakan Özcan, Başbakan Erdoğan'ın, geçtiğimiz hafta tatil yaptığı Denizli'deki Umut Termal Otel'in bulunduğu bölgede 3 yıl önce 210 bin YTL harcayarak bir restoran yaptı. Doğa adını verdiği restoranı 17 Mart 2004'te açıp işletmeye başlayan Özcan, bir yandan da içki ve işletme ruhsatı almak için başvurdu.

RUHSAT VERİLMEDİ
Özcan'ın restoranına ruhsat verilmedi ve Şubat 2005'te kapatıldı. Özcan 6 ay sonra ruhsat için yeniden başvurdu. Özcan'ın iddiasına göre Kaymakamlık ve jandarma olumlu görüş bildirmesine rağmen, Denizli İl İdare Kurulu ve İl Genel Meclisi, restoranın şartlarının, o dönemde yeni çıkan ve kamuoyunda kırmızı çizgili alanlar olarak anılarak çok tartışılan "İçkili alanlar kararnamesi"ne uymadığı gerekçesiyle ruhsat vermedi. Yaptığı yatırımı atıl kalan ve uzun süre çözüm arayan Özcan, Başbakan'ın Sarayköy tatilini fırsat bilerek, bir dilekçe hazırlayıp, Erdoğan Sarayköy Belediyesi'nden çıkarken evraklarla birlikte korumalarına verdi.

EVRAKLARI TAMAMLADI
Özcan, Başbakan pazar günü Ankara'ya gitmek üzere yola çıktığında, vatandaşlarla sohbet etmek üzere durunca, yanına gitti. "Sayın Başbakanım 210 bin YTL harcayarak yaptığım turistik restoranıma üç yıldır işletme ve içki ruhsatı alamıyorum. Lütfen bize yardımcı olun" diyen Özcan'ı dikkatle dinleyen Erdoğan, "Evraklarında eksik var mı?" diye sordu. "Evraklarım tamamdır efendim" yanıtını alınca da, "Üstün üstü vardır. Vali bey ile görüş işin halledilsin" cevabını verdi. Bu sözlerle büyük sevinç yaşayan Özcan, "Sayın Başbakan'ın karşısına çekinerek çıkmıştım. Bir de işin içinde içki ruhsatı olunca korkmuştum. Hiç beklemiyordum ama beni dikkatle dinledi. Çok olgun ve olumlu bir insan. Halktan biri gibi ve halkı anlayan halk lideri olduğunu bu küçük örnekle gösterdi" dedi.
Haberin fotoğrafları