kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Alparslan Özkan

Bombada kilidi DNA testi çözecek

Göksel ÇAĞLAV ANKARA
Ankara'daki bomba yüklü araçtaki SIM kartın sahibi tutuklandı. PKK'nın gençlik sorumlusu gözaltına alındı. Aracı koyan kişinin tespiti için DNA testi yapılacak..
Kurtuluş'taki otoparkta, 602 kilo patlayıcı yüklü minibüsle ilgili soruşturma adım adım ilerliyor. Araçta ele geçirilen üç SIM karttan birinin sahibi olan Alparslan Özkan, "silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım ettiği" gerekçesiyle tutuklandı. Özkan, SIM kartı, 7 ay önce PKK'nın gençlik örgütü yöneticilerinden İdris N.'ye verdiğini söyledi. Polis, patlayıcı yüklü minibüste ele geçirilen üç cep telefonunun SIM kartın sahipleri ve bu kartlardan yapılan görüşmelerle ilgili Ankara'da 30'a yakın kişiyi gözaltına aldı. Ayrıca Van, Diyarbakır ve Kars'ta bazı kişiler gözaltına alınarak sorgulandı.

7 AY ÖNCE VERMİŞ
SIM kartlardan birinin sahibi Alparslan Özkan dün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Daha önce birçok kez terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan tutuklanan ve davaları süren Özkan, SIM kartı, PKK'nın gençlik örgütü olarak bilinen Yurtsever Özgür Gençlik Hareketi (YÖGEH) sorumlularından İdris N.'ye verdiğini söyledi. Özkan'ın şöyle dediği öğrenildi: "İdris N. ile 7 ay önce Eskişehir'de Gençlik Kültür Merkezi'nde tanıştık. Ankara'daki son görüşmemizde 'tak konuş' sisteminde hat bulabilir miyiz' diye sordu. Bir iki yere gönderdim, bulamadığını söyledi. Ben de kendi hattımı verdim. 'Güvenilir mi, senin üzerine mi kayıtlı' diye sordu. Ben de 'Evet' dedim. Daha sonra da kendisini hiç görmedim." Özkan, çıkarıldığı mahkemede terör örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca polis, İdris N.'yi de gözaltına aldı. Aracı otoparka getiren kişiyi tespit etmeye çalışan emniyet güçleri, İdris N.'ye DNA testi yapılarak araç içinde ele geçirilen kanıtlarla karşılaştırılmasını istemiyle mahkemeye başvurdu. Mahkeme de talebi kabul ederek Adli Tıp kurumuna talimat yazısı yazdı.

PKK'YI KINADI
Telefon bağlantıları olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan İnal E. ve Mustafa B. emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. İnal E. savcılıktan serbest bırakılırken, Mustafa B., tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi. Mustafa B., emniyet savcılık ve mahkemede, bomba yüklü araçla ilgisi olmadığını savundu. Alparslan Özkan'ı tanıdığını ve bu nedenle telefonla aradığını belirten Mustafa B., telefonun Özkan'da olmadığını sonradan öğrendiğini belirtti. Mustafa B.'nin, "PKK ve tüm terör örgütlerini yaptıkları eylem nedeniyle şiddetle kınıyorum.. Ayrıca Ankara'da bulunan bombalı araç ile ilgili de kınıyorum" dediği öğrenildi. Bu ifadeden sonra hakim, Mustafa B.'yi de serbest bıraktı.
Haberin fotoğrafları