kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Darbe Günlükleri" davası yarın başlıyor

Yeni Haber
Kapatılan Nokta Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, eski deniz kuvvetleri komutanlarından emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen "Darbe Günlükleri" haberi nedeniyle, yarın hakim karşısına çıkacak.

Emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen ve Türkiye'de 2004 yılında "Sarıkız" ve "Ayışığı" adı verilen iki darbe hazırlandığına ilişkin bilgilerin bulunduğu "Darbe Günlükleri" haberini yayınlayan Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş'ün yargılanmasına yarın Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Haberlerin yayınlanmasından sonra Özden Örnek'in şikâyeti üzerine soruşturma başlatan Bakırköy Başsavcılığı, Görmüş hakkında altı yıl sekiz aya kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Remzi Yaşar Kızılhan tarafından hazırlanan iddianamede, Görmüş'ün emekli Oramiral Özden Örnek'e basın yoluyla alenen "hakaret" ve "iftira" suçlarını işlediği öne sürülmüştü. İddianamede Görmüş'ün, hakaret suçundan dört aydan iki yıl sekiz aya, iftira suçundan ise bir yıldan dört yıla kadar hapsi istenmişti. Görmüş, yarın sabah 9.30'da Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada, iki ayrı suçtan toplam altı yıl sekiz aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlanacak.

Genelkurmay Başkanlığı'nın gazeteciler hakkında hazırladığı "andıç" belgesi, Özden Örnek'e ait olduğu öne sürülen darbe günlükleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bazı sivil toplum örgütleriyle ilişkileri konusunda haberler hazırlayan Nokta dergisi, 13 Nisan 2007 tarihinde polis tarafından basılmış, sonrasında ise derginin imtiyaz sahibi Ayhan Durgun tarafından kapatılmıştı.

ANKA