kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İkiz doğuran kadın doktora dava açtı!

Yeni Haber
Avustralya'da çocuk sahibi olmak isterken ikiz bebek doğuran bir kadın, ikinci çocuğun 21 yaşına gelinceye kadarki masraflarını karşılaması için doktora dava açtı.

Canberra Yüksek Mahkemesi'nde görülen davada, adı açıklanmayan 40 yaşındaki kadın, yalnızca bir çocuk istediğini, ancak doktoru Robert Armellin'in gözetimi altındaki bir embriyolog uzmanının rahmine iki embriyon yerleştirdiğini söyledi.

İkiz taşıdığını öğrendiğinde çok üzüldüklerini ve bebeklerden birini evlatlık vermeyi bile düşündüklerini anlatan kadın, çocuk odası döşemek gibi hamileliğin olumlu taraflarını yaşarken bile, bir değil iki çocuk arabası alması gerektiği gibi rahatsız edici düşüncelerin etkisinde kaldığını anlattı.

Yıllık gelirleri 100 bin Avustralya doları (60 bin Avro) civarında olan Avustralyalı çift, doktordan, ikiz kızlarından birinin özel okul giderleri dâhil büyürken yapılacak masraflar için 398 bin Avustralya doları (238 bin 435 Avro) istiyor. Çift ayrıca, sağlık harcamaları için 15 bin Avustralya doları (8982) ödenmesi talebinde bulunuyor.