kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kuran'a el basacak

Yaşar ÖZAY HABER MERKEZİ Erhan ÖZTÜRK SABAH
İskeçe ve Gümülcine'den seçilmeyi başaran Türk vekiller Mandacı ve Osman, ilk vaatlerini de verdi: Türk azınlığın haklarını koruyacağız, Türk-Yunan ilişkilerine her tür katkıyı sağlayacağız..
Batı Trakya'da yaşayan Türk azınlığı temsilen seçimlere katılan 14 adaydan ikisi de pazar günü yapılan seçimde Meclis'e girmeyi başardı. Gümülcine'de PASOK listesinden Ahmet Hacı Osman ile aynı partiden İskeçe Türk Birliği Başkanı Çetin Mandacı milletvekili seçildi. 12 yıldır milletvekili çıkaramayan İskeçe'den 15 bin 210 oyla seçilen Mandacı ile Gümülcine'den 14 bin 873 oyla seçilen Hacı Osman, milletvekili yeminlerini ülke yasalarına göre yani Kuran'a el basarak yapacak. Mandacı, 27 bin seçmenden aldığı bu oyla kentte rekor kırdı.

'FANATİĞE GEÇİT YOK'
Yeni milletvekilleri "Türkün oyu Türk'e" kampanyasının başarılı olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: "Azınlığımız bugüne kadar boş laflarla uyutuldu. Bunu değiştireceğiz. Öncelikle eğitim sorununu ele alacağız. Kendi müftümüzün seçimi ve vakıfların düzenlenmesi için mücadelemizi yasal zeminlerde sürdürmekte kararlıyız..." En çok önem verecekleri konunun da ikili ilişkiler ve dostluk olduğunu tekrarlayan Hacı Osman ve Mandacı, "Fanatiklere meydanı bırakmayacağız. Bizi yaşadığımız topraklarda bir mozaik olarak kabul etmelerini istiyoruz" dedi.
Haberin fotoğrafları