kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"İran'la bir savaşa dünya hazır olsun"

Fransa Dışişleri Bakanı Kouchner, dün beklenmedik bir açıklama yaptı. İran sert çıktı. Dünyanın 'en kötüye' hazırlanması gerektiğini, bunun da savaş olduğunu' söyledi. İran bu sözlere sert yanıt verdi..
BM kararlarına rağmen nükleer çalışmalarını durdurmayan İran'a Fransa'dan 2'nci uyarı... Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin ardından dün televizyonlara konuşan Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner de, "Dünya en kötüsüne yani İran ile çıkacak bir savaşa hazırlıklı olmalı" diye konuştu. İran ile müzakerelerin sonuna kadar sürdürülmesi gerektiğini yinelemeyi ihmal etmeyen Kouchner, Fransız şirketlerine İran'la iş yapmamayı tavsiye etti.

"ABD'Yİ TAKLİT EDİYOR"
Buna Tahran'ın yanıtı gecikmedi. İran resmi ajansı İRNA'da yer alan sert açıklamada "Elysee'nin yeni sakinleri, Beyaz Saray'ı taklit ediyor. Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy, Amerikan postuna bürünüyor" denildi. Bununla da yetinmeyen İran, Fransız petrol şirketi Total ile ilişkilerin gözden geçirileceğini açıkladı. İsrail, Kouchner'in açıklamalarından memnun olduğunu belirtirken Uluslararası Atom Enerji Ajansı (UAEA) Başkanı Muhammed El Baradey, "Sakin olmalıyız. Güç son seçenek. Buna BM karar verebilir" dedi. Almanya, "Bizde diplomasiden başka bir seçenek tartışılmıyor'' açıklamasında bulundu. BM şu anda İran'a ekonomik yaptırım uyguluyor ancak askeri seçeneğe izin vermiyor.