kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'BİR GENÇ HAYATIMIZI KURTARDI'... Furlong acil çıkış kapısını açan bir genç sayesinde kurtulduklarını söyledi.

'Yan koltuktaki insanlar çığlık çığlığa yanıyordu'

DIŞ HABERLER
Tayland'da düşen uçaktan kurtulanlar dehşeti anlattı: "Her yeri bir anda alevler sardı. İnsanlar cayır cayır yanıyordu"..
Phuket Havaalanı'na çok sert bir inişten sonra ikiye bölünerek alev alan Tayland uçağından sağ kurtulanlar dehşet anını anlattı. Çoğu turist 90 kişinin öldüğü kazadan yaralı olarak kurtulan İsveçli Maria Nihlen CNN'e, "Birçok kere uçağa bindim. Pilot değilim ama çok hızlı alçaldığımızı söyleyebilirim. Uçak yere çarpar çarpmaz her şey karardı. Her şey yere düştü. Birden yine yükselmeye başladık. Sonrasında yine çok hızlı alçalmaya başladık ve yere çakıldık" diye konuştu.

HERKES ONA DUACI'
Kurtulan 40 kişiden 23 yaşındaki Kanadalı Millie Furlong ise Can West Haber Ajansı'na, "Arkamdaki genç acil çıkış kapısını açmaya çalışıyordu. Her yeri alev ve dumanlar sarmıştı. Yanımızda oturan insanlar cayır cayır yanıyordu. Ancak genç sonunda kapıyı açmayı başardı. Kim olduğunu bilmiyorum. Ama bir çok kişinin hayatını kurtardı. Herkes ona duacı" ifadesini kullandı. Yüzü ve vücudunun büyük bir kısmı bandajlar içindeki İrlandalı John Gerard O'Donnel de uçaktan kurtuluşunu şöyle aktardı: "Önce ne olduğunu kavrayamadım. İkinci inişi çok sertti. Bir yerlere çarptık. Çıkış kapısı ezilmişti. Ezikliğin oluşturduğu aralıktan kanada geçtik, oradan da yere atladık."

55 TURİST ÖLDÜ
Uçakta İsrailli yolcuların da bulunduğunun belirlenmesi üzerine, İsrail arama-kurtarma kuruluşu Zaka ile ilk yardım kuruluşu Magen David Adom ekibi, dışişleri ve İsrail polis yetkilileriyle birlikte Tayland'a gitti. Ekibin, DNA örnekleri, parmak izleri, diş kayıtları ve diğer verilerden hareketle kimlik belirleme çalışmalarında yer alacağı kaydedildi. Yetkililer, önceki gün tatil adası Phuket Havaalanı'nda düşen uçakta ölenlerin 55'inin turist olduğunu, 5 cesedin ise hâlâ arandığını söyledi. Kaza sırasında uçakta 123'ü yolcu, 7'si mürettebat 130 kişi bulunuyordu.
Haberin fotoğrafları