kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Eşim her yerde yanımda olacak diye bir şey yok

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC'yi birlikte ziyaret ettiği eşi Hayrünnisa için "Gideceği yerler olur, gitmeyeceği yerler olur. Her yerde yanımda olacak diye bir şey yoktur" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Gül, Anayasa taslağına ilişkin tartışmaların "açık, şeffaf ve yapıcı" bir biçimde yapılması önemini vurgularken sonunda "en geniş uzlaşmanın sağlanacağı" inancını da dile getirdi.

Abdullah Gül, görevine başlamasından sonra ilk yurt dışı ziyaretini gerçekleştirmek için KKTC'ye hareketi öncesinde Esenboğa Havaalanında basın toplantısında düzenlendi.

Bir gazetecinin "Bundan böyle eşiniz her zaman size eşlik edecek mi?" yolundaki soru üzerine Gül, "Gideceği yerler olur, gitmeyeceği yerler olur. Her yerde yanımda olacak diye bir şey yoktur" karşılığını verdi.

"ANAYASA TASLAĞI BENİM ÖNÜME DE GELECEK"

Abdullah Gül, Anayasa taslağı tartışmalarına ilişkin bir soru karşısında, her şeyin açık, şeffaf bir biçimde yapıldığını belirterek çalışmaların olgunlaştırılması gerektiğini söyledi. Bu yönde bir çalışmanın başlatıldığını da ifade eden Gül, bu çalışmaların başında Prof. Dr. Ergun Özbudun gibi "gerçekten değerli bir hukukçu" bulunduğuna da işaret etti.
Gül şöyle devam etti:

"Ama bu bir taslaktır, hepimizin önüne gelecek, benim de önüme gelecek. Gördüğüm kadarıyla bütün kurumlara, herkese dağıtılacak ve bu şekilde en geniş katılımı temin edilecek. Açık, şeffaf bir biçimde, yapıcı bir tartışma ortamının oluşması önemlidir burada. Tüm siyasi partilerin, herkesin belgelerine bakarsınız anayasanın değiştirilmesi arzu ediliyor. 'Bu anayasa hiç ellenmesin' diyen yok. Bütün siyasi partilerin tüm beyanlarında, tüm belgelerinde bu var."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, anayasa çalışmaların "olgunluk içerisinde, hep beraber, açıkça, şeffaf bir biçimde tartışarak ama tartışmanın yapıcı bir üslup içerinde" yürütülmesinin çok önemli olduğunu yinelerken de "sonunda en geniş bir uzlaşma" sağlanacağı inancını da dile getirdi.
Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de hazır bulunduğu basın toplantısında Gül, diğer bir soru üzerine Güney Kıbrıs Rum Liderliğinin "tahrik edici söylemler"i olduğunu belirterek, "Bunlara kulak asmıyoruz. Yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Kıbrıs sorununun çözümü için Türk tarafının üzerine düşenini yaptığını belirten Gül, KKTC'ye uygulanan ekonomik ambargonun kaldırılmasını istedi. KKTC'nin ekonomik geleceğinin gayet parlak olduğunu, ekonomisinin geliştiğini belirten Gül, Türkiye'nin KKTC'ye desteğini sürdüreceği mesajını da verdi.

(ANKA)