kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sezer'in veto ettiği bürokratlar atanıyor

Yeni Haber
10. Cumhurbaşkanı Sezer'in kararnamelerini imzalamaması nedeniyle vekaleten görev yürüten bürokratların asaleten atanması süreci başladı.

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğüne, bu görevi vekaleten yürüten Naci Ağbal, Maliye Teftiş Kurulu Başkanlığına görevi vekaleten yürüten Cemal Boyalı atandı.

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kararnamelerini imzalamaması nedeniyle vekaleten görev yürüten bürokratların asaleten atanması süreci başladı.

Sezer'in çeşitli nedenlerle atama kararnamelerini iade ettiği bürokratlar için, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesiyle yeniden atama dönemi başlatıldı.

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğüne, bu görevi vekaleten yürüten Naci Ağbal'ın atanmasına ilişkin kararname Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu İhale Kurumu Başkanlığına ataması Sezer'den geri dönen Ağbal, Nisan 2006'da vekaleten Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğüne getirilmiş, kararnamesinin görevlendirmenin ardından gönderileceği belirtilmişti. Ancak geçen sürede Ağbal, görevi vekaleten yürütmeye devam etti.

TEFTİŞ'E DE ATAMA

Kararnamesi Köşk'ten dönen bir başka isim olan ve asaleten atanamadığı görevi vekaleten yürüten Maliye Teftiş Kurulu Başkan Vekili Cemal Boyalı da bu göreve asaleten atandı. Boyalı, kararnamesinin dönmesinin yanı sıra Teftiş Kurulu'ndaki bazı tartışmalı uygulamaları nedeniyle de gündeme gelmişti.

TARTIŞMALI MÜFTÜ ARTVİN'E ATANDI

Artvin İl Müftülüğü'ne Edirne eski İl Müftüsü İsa Saim atandı.Edirne Müftüsü İsa Saim'in, 4 Kasım 2006 yılında başkanı olduğu Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şubesi aracılığıyla başka kentlerde oturan akrabalarına ve tanıdıklarına para yardımı yaptığı ortaya çıkmıştı. Basına yansıyan iddialara göre, Saim'in Aydın'da ve Erzurum'un Oltu ilçesinde oturan akrabaları ve çeşitli kentlerde yaşayan tanıdıkları dilekçelerle yardım talep etti. Vakıf yönetimi, Saim'in Aydın, Oltu'da Tokat, Denizli, Rize'deki, İstanbul'daki hesaplarına 75 ve 100'er YTL arasında para yatırdı. Saim "Yardımı akrabam oldukları için değil, bize başvurdukları için yaptık. Verilemeyecek hesabım yok" açıklamasında bulunmuştu.

DİĞER ATAMALAR

Bu arada, Başbakanlık Müşavirliğine Aydın Ünal ve Yunus Emre Karaosmanoğlu getirildi. Ulaştırma Bakanlığı Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Toprak, Şırnak İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne, Hasan Saruç getirildi.Sinop Vali Yardımcılığına eski Kamu İhale Kurulu Üyesi Bilal Karaca atandı.

(ANKA)