kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Şarkıcı Neco, eşini genç sevgilisi için terk etmişti.

'Azgın teke' eve dönüyor

Enis YILDIRIM / ANKARA
Ankara Cinsel Tıp Enstitüsü'nün araştırmasına göre, genç sevgili için evini terk eden 'azgın tekeler' bir süre sonra eşine geri dönüyor..
Ankara Cinsel Tıp Enstitüsü'nün 500 kişi üzerinden yaptığı araştırma, "azgın teke"lerin pişman olup eşlerine geri döndüğünü gösterdi. Enstitünün, genç sevgilisi uğruna evini ve karısını terk eden orta yaşlı 500 denek üzerinde yaptığı çalışma sonucunda oluşan ankette, "azgın teke" olarak tabir edilen bu erkeklerin evliliklerinde mutlu olmadığı için daha önce de eşlerini aldattığı belirlendi.

İYİ TARAFLARI DA VAR
Ankara Cinsel Tıp Enstitüsü Başkanı Dr. Cem Keçe, anket sonuçlarını şöyle değerlendirdi: "Yıkılmadım, ayaktayım mesajı vermeye çalışan orta yaşlı ve yaşlı erkeklerin sorunlarına doğru tanı koyamazsak, evini terk eden erkeklere kadınlar eklenecektir." Azgın teke olayının toplumsal bir sorun hale geldiğini ifade eden Keçe, "Bu sorun psikolojiktir. Kişi, yaşlananın ruhu değil bedeni olduğunu anlayamaz ve huzursuzlaşır. Dışarıda mutluluk aramaya başlar. Kısaca hayata renk katamama ve duygusal ihmaller azgın teke sendromuna yol açabilir" dedi. Azgın tekelerin yaşadıklarına "yalancı aşk" nitelemesi yapan Keçe, bunun iyi tarafları da bulunduğunu, kalp ritmini ve kan dolaşımını düzenlediğini ileri sürdü. Keçe, bu sayede erkeklerin sağlığına dikkat ettiğini söyledi.
Haberin fotoğrafları