kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erbakan ve kapatılan RP'nin yöneticisi Rıza Ulucak için tapu müdürlüklerine ihtiyati haciz kararı yazısı gönderildi.

Erbakan'a ihtiyati haciz

ANKARA
"Kayıp Trilyon" davasında aralarında kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkanı Erbakan'ın da bulunduğu 75 kişi hakkında icra işlemi başlatıldı..
"Kayıp Trilyon" davası icra aşamasına geldi. Kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan ve parti yöneticisi Rıza Ulucak'ın da aralarında bulunduğu toplam 75 kişi hakkında icra işlemi başlatıldı. Erbakan ve Ulucak'ın tapuda kayıtlı malları için İstanbul ve Ankara tapu müdürlüklerine ihtiyati haciz kararı yazısı gönderildi. Erbakan ve davalı 74 kişi için faiz ve vekalet ücretiyle beraber toplam 11.5 trilyon lira (11.5 milyon YTL) borç çıkarıldı. Bu tutarın faizler ve vekalet ücretleri hariç 2.6 milyon YTL'si Erbakan ve Ulucak'a ait bulunuyor. Kapatılan Refah Partisi'nin 1997 yılında Hazine yardımını sahte belgelerle harcanmış gibi gösterdikleri gerekçesiyle Maliye Bakanlığı'nca açılan davada, 11 milyon 599 bin 525 YTL 59 kuruş tutarında alacağın tahsilatı için Necmettin Erbakan ve 74 kişi hakkında icra takibi başlatıldı. Erbakan ve Rıza Ulucak için Tapu Müdürlüklerine ihtiyati haciz kararı yazısı gönderildi. Kayıp Trilyon davası geçen mart ayında sonuçlanmıştı.

2.6 MİLYON YTL
Ankara 7. İcra Müdürlüğü tarafından yürütülen işlemler kapsamında Erbakan ve Ulucak'ın mal varlığı için ihtiyati haciz kararı alındı. Karar İstanbul ve Ankara tapu müdürlüklerine iletildi. Erbakan ve Ulucak faizler ve vekalet ücretleri dışında toplam 2.6 milyon YTL ödemeye mahkûm edilmişlerdi.