kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

Ankara
Sahte emeklilik çetesine operasyon
Ankara'da sahte belgelerle sigortasız kişilere emeklilik sağladıkları gerekçesiyle 72 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Ankara Sigorta İl Müdür Yardımcısı da bulunuyor. Zanlıların, kurdukları paravan şirketlerle sigortalı olmayan kişileri sigortalı gibi gösterdikleri belirlendi. Aynı şirketler üzerinden 6 ayda yaklaşık 2 bin kişiye sahte emeklilik ve sağlık karnesi sağlandığı, pek çok kişiye ise iş göremez raporuyla maaş bağlatıldığı tespit edildi.

İSTANBUL
Cerrah ve Güler'e suç duyurusu

ÇAĞDAŞ Hukukçular Derneği, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında silahla vurularak ölen Festus Okey'in soruşturma dosyasına müdahil olmak için dilekçe verip, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah hakkında "delilleri kararttıkları" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda Vali Güler'in yaptığı açıklamalarla Okey'in öldürülmesi ile ilgili soruşturmaya etkide bulunmaya çalıştığı öne sürüldü. Canan YILMAZ

ŞIRNAK
Ailelerin kimyasal silah iddiası

ŞIRNAK'IN Uludere kırsal kesiminde 25 Ağustos'ta öldürülen 11 PKK'lının ailesi, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi'nde ortak bir basın toplantısı yaptı. PKK'lıların aileleri, teşhis için çekilen ve kendilerine gösterilen fotoğraflardaki cesetlerin siyahlaştığını öne sürerek cenazelerin bu nedenle kendilerini teslim edilmediğini savundu. İHD Şube Başkanı Ali Akıncı da Cesetlere klasik otopsi yapılmadığını" iddia ederek cesetlerden doku ve kan örneği alınmasını istedi.