kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
602 kg bomba bulunan araç böyle götürüldü.

Bombacı izini izmaritte bıraktı

KADİR ERCAN ANKARA
İçi bomba dolu aracın sürücüsünün dört sigara içtiği ve izmaritleri aracın kül tablasına bıraktığı saptandı. Polis izmaritten DNA analiziyle kimlik bilgilerini arıyor..
Kurtuluş çok katlı otoparkında, etkisiz hale getirilen 602 kilo patlayıcıyla ilgili soruşturmada polis bombacının kimliğine yoğunlaştı. Arap şiveli, 23-24 yaşındaki sürücünün, patlayıcı yüklü minibüsü kullanırken dört sigara içtiği ve izmaritleri aracın kül tablasına bıraktığı saptandı. Kriminal Polis Laboratuvarları'nda yapılan DNA incelemesinde sigarayı içenin erkek olduğu kesinlik kazandı. Sigaraların ise, neredeyse izmarite kadar tüketildiği görüldü. Polis, zanlının kimliğine ait bilgileri, DNA analizi sonuçlarına göre bulmaya çalışıyor. Ancak Türkiye'de, parmak izi arşivi benzeri bir DNA bankası olmadığı için, bilgiler zanlı yakalandığında karşılaştırılmak üzere dosyaya konulacak. Polis bomba yüklü aracın kaportası, kapı kolu, vites topuzu, el freni ve radyosunun yanı sıra bomba yapımında kullanılan malzemelerin konulduğu poşetlerde, bidonlarda, cep telefonları ve sim kartlarda çok sayıda parmak izi buldu. EGM arşivindeki parmak izleriyle yapılan bilgisayar karşılaştırması dün sabaha kadar sürdü. Ancak izlerin hiçbiri, arşivdekilerle örtüşmedi.

YABANCILAR TAKİPTE
Aracın incelemesinde minibüsün patlayıcılar yüklenmeden önce yıkatılıp temizlendiği sonucuna varıldı. Vito marka aracın, daha önceden Ankara'ya getirildiği izlenimi edinildi. Soruşturmayı yürüten Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine göre, minibüs sürücüsünün dört sigara içmesi, aracı yaklaşık bir saat boyunca kullandığına işaret ediyor. Otopark görevlilerinin, Vito marka bomba yüklü aracı kıvırcık saçlı, hafif sakallı, 23-24 yaşlarında, 1,70-1,75 boylarında, Arap şiveli bir kişinin kullandığını söylemesi üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü Yabancılar Hudut ve İltica Daire Başkanlığı da soruşturmaya dahil oldu. Başta Ortadoğu ve Arap ülkelerinden son dönemde gelen yabancılar üzerinde özel bir çalışma yapılıyor.