kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kamil Özçoban

Virüs gibi yayılan kozmetikçi Inglot Özçoban'la Türkiye'de

MENEKŞE ATASELİM
Polonyalı kozmetik markası Inglot, Park Bravo Group çatısı altında Türkiye'ye geldi. Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Özçoban, "Bu marka virüs gibi dünyayı sarıyor. 4 yılda 50 mağazaya ulaşırız" dedi..
Türkiye; turizm, bankacılık, gayrimenkul ve tekstil sektörleri gibi kozmetikte de yabancıların merceği altında. Estee Lauder, M.A.C, Body Shop, Oriflame, Avon ve 2001 krizi sonrası pazardan çıktıktan sonra İstinyePark'taki mağazası ile bu yıl yeniden giriş yapan Fransız Sephora gibi devlerin boy gösterdiği Türkiye kozmetik pazarına son olarak Polonyalı marka Inglot da girdi. İlk mağazasını 1 hafta içinde İstanbul Metrocity alışveriş merkezinde açacak Inglot'un Türkiye lisansının sahibi ise Park Bravo Group oldu.

DÜNYAYI SARIYOR
Inglot'un mağazaları bulunan tüm ülkelerde olumlu sonuçlar alan bir marka olduğunu ifade eden Park Bravo Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özçoban, Türkiye'de de güzel bir sonuç elde edeceklerine inandığını belirtti. Özçoban, Inglot'un parfüm değil, makyaj ürünleri ağırlıklı bir kozmetik markası olduğunun altını çizerek, "Kozmetik sektörüne M.A.C klasmanında, ona benzer bir marka getiriyoruz. Ancak fiyatlar M.A.C'ten yüzde 30-40'a varan oranda daha ucuz olacak" dedi. "Bu marka tıpkı bir virüs gibi şu anda tüm dünyayı sarıyor" diyen Özçoban, Türkiye'de açılacak diğer mağazalarla ilgili şu bilgileri verdi:

4 SENEDE 50 MAĞAZA
"Metrocity'i 1 hafta içinde açıyoruz. İstanbul'daki ikinci mağazamız da 15 gün sonra İstinyePark Alışveriş Merkezi'nde hizmete girecek. Şu anda açılışı kesinleşen iki Inglot mağazası daha var fakat bunlar Anadolu'da olacak. Bir tanesi Mersin'de Forum Mersin Alışveriş Merkezi'nde, diğeri de Ankara'daki Panora Alışveriş Merkezi'nde tüketici ile buluşacak." Özçoban, Inglot mağazalarının çok geniş alanlara ihtiyaç duymadığını, o nedenle mağazalaşmanın da sorun yaratmayacağını dile getirerek, "Inglot için 70-80 metrekare bir alan yeterli oluyor. Dolayısıyla mağaza bulmak kolay olur. Talebin de çok iyi olacağını düşünüyoruz. 3-4 yıl içinde 40-50 mağazaya ulaşmış olacağımızı tahmin ediyorum" dedi.
Haberin fotoğrafları