kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Enerji, sanayi ve gümrüklere neşter

OLCAY AYDİLEK
Enerji Bakanlığı Müsteşarı Sami Demirbilek, önceki gece Bakan Hilmi Güler'le görüşerek, emekliye ayrılmak istediğini bildirdi. Güler, enerji KİT'leri BOTAŞ, TPAO, EÜAŞ, TEİAŞ'da üst düzey yöneticilerde değişiklikler planlıyor..
Enerji Bakanlığı'nda nöbet değişimi başladı. Enerji Bakanlığı Müsteşarı Sami Demirbilek, önceki gece Bakan Hilmi Güler'le yaptığı görüşmenin ardından 15 Eylül itibariyle emekliye ayrılmak üzere dilekçesini verdi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Enerji ve Sanayi Bakanlıkları ile Gümrük Müsteşarlığı'nda ekibin yenilenerek hızla yola devam edilmesini istediği öğrenildi. Bakan Güler, yeni dönemin en önemli konusu olarak öne çıkan elektrikte arz güvenliği sorununu aşmak üzere gerçekleştireceği girişimler ile petrol ve doğalgaz sektörlerinde yürütülecek uluslararası projeler için üst düzey bürokraside geniş çaplı bir operasyona hazırlanıyor. Enerji Bakanlığı'nda, ilk nöbet değişimi müsteşar düzeyinde yaşanacak. 5 yıldır Enerji Bakanlığı Müsteşarı olan Demirbilek, birkaç gün önce Bakan Güler'le yaptığı görüşmenin ardından emeklilik dilekçesini sundu. 15 Eylül itibariyle emekliye ayrılacak olan Demirbilek, dün odasını topladı. Bakan Güler'in, müsteşar yardımcılarında da bazı değişiklikler yapacağı vurgulandı. Güler'in enerji KİT'leri BOTAŞ, Türkiye Petrolleri (TPAO), Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nde (TEİAŞ) de üst düzey yöneticilerde değişiklik yapacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bakanlık yetkilileri, BOTAŞ ve TPAO'nun yönetim kurullarına da atama yapılacağını belirterek, "Yeterli üye olmadığı için bu iki şirketin yönetim kurulu toplanamıyor. En kısa sürede atamalar yapılacak" dedi.

ÇAĞLAYAN DA HIZLI BAŞLADI
Bakanlığa atanmadan önce bürokrasisi üzerinde çalıştığı anlaşılan Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan da ekibini yeniliyor. İlk iş, emekliliği dolan müsteşar yardımcısı ve genel müdürlerden ayrılmaları istendi. Bu çerçevede müsteşar yardımcısı Abdurrahman Özenbaş ile Esnaf Genel Müdürü İbrahim Kısacık'ın değiştirilmesi bekleniyor. Ali Coşkun'un bakanlığı döneminde bazı iddialara hedef olan, bu nedenle kararnamesi Başbakanlık'tan dönen müsteşar yardımcısı vekili Adnan Delikurt daire başkanlığı görevine iade edildi. Basın müşaviri Mehmet Özülker de KOSGEB'e döndü. Bu kadroya daha önce basın ve halkla ilişkilerde çalışmış Mehmet Sarı getirildi. Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın da neredeyse tüm üst görevlerin vekalaten sürdürüldüğü Gümrük Müsteşarlığı'nda isim arayışında olduğu, tercihen dışarıdan bir atama yapmayı düşündüğü bildirildi.