kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

8 kişinin katili: Kıskaç daralınca teslim oldum

Fatih ŞENDİL - Ercan SARIKAYA - Murat KEKLİKÇİ
Av tüfeğiyle 8 yakınını öldüren ve dün teslim olan Ömer Taşçı SABAH'a konuştu: Üç gün mağarada aç susuz kaldım. İntihar edecektim, yapamadım..
Afyon'un Şuhut ilçesine bağlı Karacaören beldesinde av tüfeğiyle 8 yakınını öldürdükten 60 saat sonra dün gece teslim olan Ömer Taşçı, mağarada 3 gün aç saklandığını, kendisini arayan jandarma ve köpekleri görünce teslim olduğunu belirtti. Cinayeti işlediği tüfeği bir ay önce arkadaşından ödünç aldığı ortaya çıkan Taşçı tutuklanarak Afyon Cezaevi'ne konuldu. SABAH'a konuşan Taşçı, yaşananlardan babası ve annesini sorumlu tutarak, "Asıl sorumlu babam Mahmut Taşçı'dır. Bize zulüm etti. Evlat ayırdı. Evi elimden almak için dava açıp kardeşi kardeşe düşman etti. En çok onun ağlaması gerek" diye konuştu.

YEĞENİM İYİ Kİ KAÇTI
Kemal Ertan'ı, 3 yıl önce verdiği 3 bin 500 YTL borç parayı geri alamadığı ve istediğinde kendisiyle alay ettiği için öldürdüğünü kaydeden Taşçı, "Ertan'ı ve ailesini öldürdükten sonrasını hatırlamıyorum. O an karşıma kim çıksa öldürürdüm" dedi. Taşçı kendisinden kaçarak kurtulan kardeşi Ahmet Taşçı'nın oğlu 13 yaşındaki Süleyan Taşçı ile ilgili olarak ise "Süleyman'ı bir ara Ertan'ın traktörünün römorkundan atlarken gördüm. Ben üzüm bağına doğru yürürken o da kaçıyordu. İyi ki kaçmış" diye konuştu.

PARA YOKTU KAÇAMADIM
Taşçı şöyle devam etti: "Bir mağarada oturup saatlerce yaptığımı düşündüm. Kendimi öldürmeyi istedim ama vazgeçtim. Cebimde 5 kuruş olmadığı içinde başka yere gidemedim. Cep telefonumu da kaçarken düşürmüşüm." Pişman olduğunu ve mağarada 3 gün aç yaşadığını anlatan Taşçı şunları anlattı: "Jandarma beni ararken ben de onları gördüm. Ama sesimi çıkarmadan gitmelerini bekledim. Bir gün sonra köpeklerle yine jandarma ekipleri aynı bölgeye gelince çemberin daraldığını anladım. Köpekler 100 metre kadar yaklaştılar ama bulamadılar. Açtım. Kurtuluşumun olmadığını anlayınca gece dağdan aşağı inip teslim oldum."