kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ARAÇTAN PARMAK İZLERİ ALINDI... Gölbaşı'ndaki Bomba İmha Müdürlüğü'ne götürülen araçta; direksiyon, teyp, kapı kolu gibi noktalardan parmak izleri alındı ama şimdilik bir sonuç çıkmadı. Araçta bulunan SIM kartlardaki numaraların sahiplerine de ulaşıldı fakat olayla ilgileri olmadığı tespit edildi.

İlk şüpheli: Çember sakallı ve Arap şiveli

Kadir ERCAN - Göksel ÇAĞLAV / ANKARA
Başkentte sonuçsuz kalan bombalı saldırı eyleminde ilk şüphelinin eşkali belirlendi: Arap şiveli, çember sakallı, 23-24 yaşlarında... Polis robot resmi çizilen şahsı arıyor..
Ankara'da bir aracın içinde polis köpekleri tarafından bulunan 602 kilo patlayıcıya ait düzeneğin çalışır halde olmadığı ortaya çıktı. Olayla ilgili ilk şüphelinin eşkali de belirlendi. 23-24 yaşlarında, Arap şiveli şahıs şimdi her yerde aranıyor. Kriminal Daire Başkanlığı Gölbaşı Bomba İmha Şube Müdürlüğü'nce, otoparkta araç içinde yapılan incelemede çuvallar, tüpler ve bidonlar içindeki 602 kilo patlayıcıya kapsüllerin yerleştirilmediği, fitillerin de bağlanmadığı anlaşıldı. Uzmanlar bu durumu, "Demek ki asıl hedef başka yerlerdi. Terör örgütü isterse bu malzemeden 200 kiloluk 3 ayrı bomba yapabilir, dilerse de tek seferde patlatabilirdi" şeklinde yorumladı. Düzeneğin hazır olmaması ve bombanın ardında PKK'nın bulunabileceğine dair delillerin artaması aynı zamanda, "Asıl hedef 11 Eylül değil, 12 Eylül askeri darbesinin yıldönümü müydü" sorusunu da akıllara getirdi. Bu arada sağ terör masası dedektiflerinin ilgilendiği soruşturma da, öğleden sonra PKK masası dedektiflerine yönlendirildi.

SIM KARTLARIN İZİNDE
Bu arada Kurtuluş oto parkında ele geçirilen 06 VMP 11 plakalı Mercedes Vito araçta elde edilen parmak izleri, EGM arşivindeki milyonlarca parmak iziyle karşılaştırıldı. Ancak sonuç alınamadı. Polis, minibüsteki cep telefonlarına takılı vaziyette bulunan SIM kartlarının numaralarını da kısa sürede çözüp numaraların kimler üzerine kayıtlı olduğunu belirledi. Ancak kayıtlardaki adreslerdeki kişiler sorgulandığında, olayla ilgileri olmadığı sonucuna varıldı. SIM kartlarının ilgisiz kişiler adına kaydettirilmiş olma ihtimaline karşı polis duyarlı hareket ediyor. SIM kartlardaki numaraların daha önce hangi baz istasyonları bölgelerinde kullanıldığı da araştırıldı. Polis bu konudaki ise gizli tutuyor. Bomba yüklü araçtaki 06 VMP 11 plakanın sahibi ise taksi şoförü çıktı. Solmaz Kılıçtepe Polis Merkezi'nde ifade veren Ahmet Çaydan'ın, "Altındağ Mehmet Altınsoy Caddesi'nde saat 22.00 sıralarında bir arkadaşımı ziyarete gittim. Çıktığımda aracımın plaklarının olmadığını gördüm. Polise ihbarda bulundum" dediği öğrenildi.

BİR YIL ÖNCE ÇALINDI
Diğer yandan çok katlı otoparka bomba yüklü minibüsü bırakan bombacıyla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, otopark görevlilerinin ifadelerinden, minibüsü bırakan zanlının, 23-24 yaşlarında Arap şiveli ve muhtemelen çember sakallı olduğunu belirledi. Robot resmi de çizilen bombacının yakalanması için çalışmalar sürüyor. Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifade veren otopark görevlilerinin, minibüsün bir gün önce saat 16.00-17.00 sıralarında otoparka giriş yaptığını ve aracın sürücüsünün kıvırcık saçlı olduğunu söylediği de bildirildi.