kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Günay'dan 2. turizm hamlesi bekleniyor

HACER GEMİCİ
Turizm ve Kültür Bakanlığı koltuğuna oturan Ertuğrul Günay'dan sektör ikinci bir turizm hamlesi başlatmasını istiyor. 2010 yılında 30 milyar dolar gelir hedefleyen turizmciler, "Hedeflerimiz büyük, önümüzü açsınlar" diyor..
Yaklaşık 20 milyon turisti ağırlayan ve Türkiye'ye 17-20 milyar dolar döviz girdisi sağlayan turizm sektörü bakanlık koltuğunu Atilla Koç'tan devralan yeni Bakan Ertuğrul Günay'dan Turgut Özal döneminden sonra 'ikinci turizm hamlesini' başlatmasını istiyor. Yıllardır KDV indirimi diye direnen ve sonunda hükümeti seçimden önce buna ikna eden sektör yetkilileri, 2010'da 30 milyar dolarlık bir gelire imza atacaklarını işaret ederek, kamu ve özel sektörün birarada olacağı sosyal konseyin bir an önce kurularak ilk adımın atılmasından yanalar. Yeni Bakan'a ellerinde bu yöndeki düzenleme ile gitmeye hazırlanan sektörün önde gelen başkanları, Günay'dan da umutlular.

GÜNEŞ, KUM, DENİZ BİTİYOR
Türkiye'nin 2006 yılı iharcat rakamının 85 milyar dolar olduğu düşünüldüğünde, geçen yıl 16.8 milyar dolarlık turizm gelirine imza atan sektör, neredeyse toplam ihracatın yüzde 20'si kadar Türkiye'ye döviz girdisi sağladığından farklı bir öneme sahip. Net döviz girdisi olan ve istihdam yaratan bir sektör olarak turizmin yeniden masaya getirilmesi ve 10 yıllık, 20 yıllık, hatta 50 yıllık planlarının oluşturulması gerektiğini ifade eden turzimciler, "Sektör yıllarca önünü görmeden gitti. Ulaşılan bu büyüklük artık çeki düzen verme zamanın çoktan gelip geçtiğini ortaya koyuyor. Turizm yeniden yapılandırılmalı ve hedefler konulmalı. Sadece güneş, kum turizmi ile daha fazla bir yere gidemeyiz. Türkiye'nin ikinci turizm hamlesini başlatmasının zamanı gelmiştir" değerlendirmesinde bulunuyorlar.
Haberin fotoğrafları