kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Chevrolet Türkiye Satış Müdürü Murat Aydın (solda) ve Aygaz Pazarlama Grup Müdürü Rıdvan Uçar, dönüşümü yapılan araçlarda sorun yaşanmadığını söyledi.

Chevrolet, 'otogaz'a gelen tüketici için LPG'yi taksitle dönüştürecek

Özhan TEZEL EKONOMİ
Türkiye'de 4 otomobilden 1'i LPG'li. Giderek büyüyen bu pazarda "Ben de varım" diyen Chevrolet tüketiciye 12 taksitle LPG dönüşümü sunuyor..
Türkiye'de otogaz kullanımının yaygınlaştırılmasını hedefleyen otomobil şirketlerine Chevrolet de katıldı. Satış rakamlarını otogaz dönüşümlü araçlarıyla arttırmayı hedefleyen Chevrolet, tüketicilere bin 800 YTL'lik dönüşüm bedelini 12 taksitle sunuyor. Chevrolet Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Murat Aydın Chevrolet'in son teknolojiye sahip LPG dönüşüm kitleri ile müşterilerine ekonomik ve çevreci yakıt alternatifi sağladığını belirterek, Chevrolet LPG dönüşüm kitlerinin 3 yıl/100,000 kilometre garantiye sahip olduğunu, bugüne kadar LPG dönüşümü yaptıkları 750 adet Chevrolet'de hiçbir problem yaşanmadığını kaydetti.

YÜZDE 35 TASARRUF SAĞLIYOR
Aydın, "Spark, Aveo Hatchback, Aveo Sedan, Lacetti Hatchback, Lacetti Sedan, Lacetti Stationwagon ve Rezzo modelleri için geçerli olan dönüşümün maliyeti ortalama bin 800 YTL civarında. Temmuz satışlarımızın yüzde 22'sini LPG dönüşümlü araçlar oluşturdu. Bayilerimiz, 12 taksite varan kampanyalarla yüzde 35 oranında yakıt tasarrufu sağlayan otogaz dönüşümünü yapıyorlar" şeklinde konuştu. Aygaz ile Chevrolet arasında yapılan işbirliği kapsamında, bir basın toplantısı düzenleyen iki şirket Chevrolet'den araç satın alan tüm tüketicileri otogaz konusunda bilgilendirdi. Toplantıda Aygaz adına konuşan Aygaz Pazarlama Grup Müdürü Rıdvan Uçar, yüzde 65'i doğalgaz kaynaklarından elde edilen LPG'nin, alternatif yakıtlardaki liderliğinin uzun vadede devam etmesinin beklendiğini söyledi. Otogaz sayesinde, ürün çeşitliliğinin artırıldığını, belirli bir ürüne bağlı kalınmayarak enerji dengesinin korunduğunu anlatan Uçar, "Bir aracın yılda ortalama 30 bin kilometre yol aldığı varsayalım. Bu mesafede bin adet dönüşüm yapılmış otogazlı araç kullanıldığında benzinli araçlara göre yılda yaklaşık 600 ton daha az karbondioksit salınımı gerçekleşebiliyor" dedi.