kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

"Cumhur, cumhurbaşkanına kavuştu"

Tarihi bir oylamaya şahit olmak üzere TBMM'deyiz. Genelkurmay Başkanı'nın vaktinden önce yayınladığı 30 Ağustos bildirisi, "e-muhtırayı" hatırlayanlarda biraz tedirginlik yaratmış. Endişeyle bana soru yöneltenleri "Bir şey olmaz" diye teselli ediyorum. Org. Yaşar Büyükanıt, bazı kesimlere "Dikkatimiz sürüyor; teyakkuz halindeyiz" mesajını vermek istemiş olabilir.
Oylama tamamlandı; bu defa 339 oy çıktı; Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve Şanlıurfa bağımsız milletvekili Seydi Eyüboğlu'nun da Gül'ü desteklediği düşünülürse, fire 3'e indi.
Bir ara, AK Partili eski milletvekillerinin oturduğu locaya gittim. İsmail Kahraman, Azmi Ateş, Mehmet Elkatmış, Musa Uzunkaya, Mustafa Eşrefoğlu (Refah Partisi) ile sohbet ettik. Hepsi bu tarihi güne şahit olmak için gelmişti. Azmi Atemhurun cumhurbaşkanına kavuştuğu gün" dedi.
Kulislerde dolaşırken, Adıyaman milletvekili Hüsrev Kutlu'ya rastladım. Kutlu, adını, "Atatürk'ün mareşal üniformalı fotoğrafı indirilsin, yerine sivil kıyafetli fotoğrafı asılsın" cümlesiyle duyurmuştu... Ankara'da dün yağmur vardı. Lâtife olsun diye, geçtiğimiz günlerde Kutlu, kuraklığı Necdet Sezer'e bağlamış ve "Abdullah Gül rahmetiyle gelecek" demişti. Murat Yetkin (Radikal), "O kadar isabetli bir tahmin yaptınız ki, belki meteorolojiden sorumlu devlet bakanı olursunuz" diye ona takıldı.
Bülent Arınç ile de karşılaştım. Her zamanki nezaketiyle, beni Meclis'teki odasına davet etti. Azmi Ateş'le birlikte ziyaretine gittik. Odası, diğer milletvekillerininki kadar küçüktü. "Mekânlar mühim değil, gönüller ferah olsun" dedi. Arınç, hükûmette görev almamaya kararlı görünüyor. Daha serbest konuşmak ve davranmak istiyor. Televizyon kanalları arasında dolaşırken, Gül'ün hayat hikâyesine rastladık. Recai Kutan'a karşı, Fazilet Partisi bünyesinde giriştiği mücadele ekrana gelince, baktım, hemen omuzunun arkasında Bülent Arınç duruyor. O tarihte, Gül, Arınç'ın desteğiyle Fazilet Partisi Genel Başkanlığı'na soyunmuştu. Bugün de, Gül'ün cumhurbaşkanlığında Bülent Arınç'ın katkısı büyük.
Son olarak şunu söylemek isterim: Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Celâl Bayar'ın 1950'de Çankaya'ya çıkması demokrasi açısından önemli bir merhaleydi. Tıpkı Bayar gibi, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi de, demokrasimizin irtifa kazanmasına önemli bir katkı yapmıştır.