kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

Nişasta bazlı şeker kotası sıkıntı yaratır
BİSKÜVİ,
kolalı içecekler başta olmak üzere birçok tüketim kaleminde kullanılan ve her yıl yüzde 50 artırılan nişasta bazlı şeker kotasının Danıştay'a takılması sektörde tepki ile karşılandı. Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği Başkanı Rint Akyüz, "Bu kararla sanayimizin üretim yapması engellenerek, ekonomiye olan güvenimiz zedelenmekte'' dedi. Akyüz "234 bin tonla kapasitemizin yüzde 25 ile çalışıyoruz. Piyasada çok ciddi açık var. Bu açık şekerle kapatılamaz. Son günlerde bu açığı hissetmez olduk. Açığın hissedilmemesinin en başlıca sebebi de kaçaktır" dedi.

Demirdöküm'ün satışına onay
REKABET
Kurulu, Koç Grubu'nun Demirdöküm'ü Alman Vaillant'a satmasına izin verdi. Demirdöküm, 291 milyon Euro'ya el değiştirecek. Koç Holding'den İMKB'ye yapılan açıklamada, Koç Topluluğu şirketlerinden Koç Holding, Temel Ticaret ile Rahmi Koç, Semahat Sevim Arsel, Suna Kıraç, Mustafa Koç, Ali Koç, ve Koç Holding Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı'nın Demirdöküm'deki yüzde 72.56'sını temsil eden hisselerinin Vaillant GMBH garantörlüğünde, Vaillant Saunier Duval Iberica SL'ye satışına ilişkin olarak 28 Mayıs'ta hisse devir sözleşmesi imzaladığı anımsatıldı. Hisse satışının birleşmedevralmaya ilişkin Rekabet Kanunu hükümleri çerçevesinde izne tabi olduğu belirtilen açıklamaya göre, Rekabet Kurulu, satışa izin verdi.

Danone: Türkiye'de kanserojen riski yok
ROMANYA'DA
üretilen Danone meyveli yoğurt ürünlerinde kanserojen madde tespit edildiğine ve ürünlerin toplatıldığına dair haberlerin ardından bir açıklama yapan şirket, Türkiye'de sorun olmadığını duyurdu. Tüm ürünlerin, yüzde 100 yerli kaynaklarla ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak Türkiye'de üretildiğini açıklayan şirket açıklamasında "Tüm ürünlerimiz, Tarım Bakanlığımızdan alınan üretim izni ile üretilmekte olup, sistematik kalite kontrol ve üretimin her basamağında uygulanan pek çok analize tabi tutulduktan sonra kalite güvence departmanımızın onayı ile satışa sunulmaktadır" denildi.

Coca Cola İçecek yüzde 12.2 büyüdü
THE
Coca-Cola Company ürünlerinin Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Irak, Suriye ve Ürdün'deki şişeleyicisi Coca-Cola İçecek A.Ş'nin, yılın ikinci çeyreğinde de büyümeye devam ettiğini açıkladı. Coca-Cola İçecek'ten yapılan açıklamaya göre, şirketin ilk yarıdaki satış hacminin geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 12.2 artışla 217.9 milyon ünite kasaya yükseldiği, satışlarının da 891 milyon 600 bin YTL olduğu belirtildi. Coca- Cola İçecek Üst Yöneticisi (CEO) Michael A. O'Neill, yılın ikinci çeyreğinde de büyümeyi sürdürerek satış hacmi açısından yüzde 13,6 oranında bir artış yakaladıklarını kaydetti. O'Neill, yeni doğal kaynak suyu Damla'nın, kısa süre içerisinde kayda değer bir pazar payına ulaştığını da vurguladı.
Haberin fotoğrafları