kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Ortalama ücrete bakarsak THY'de zam yüzde 15 oldu"

Hava İş sendikası Genel Başkanı Ayçin, idari ve ücret maddeleri değerlendirildiğinde artışın önerilerine yakın olduğunu söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
"Ortalama ücrete bakarsak THY'de zam yüzde 15 oldu"
Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava- İş) Genel Başkanı Atilay Ayçin, THY ile 21. dönem, THY Teknik ile de 1. dönem imzalanan toplu iş sözleşmeleri ile sadece iş tazminatı ve kıdem ücretlerinde yıllık ortalama yüzde 15 oranında artış sağlandığını bildirdi. Ayçin, Hava-İş Sendikası Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 6 aydır süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ara bulucu heyet ve Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu ile yapılan görüşmeler sonucunda anlaşmazlık maddelerinin tümünde mevcut önerilerine uygun çözümleri elde ettiklerini söyledi.

FARKLAR ÖDENECEK
Toplu iş sözleşmelerinin yeni kazanımlarla imzalandığını belirten Ayçin, Türkiye'de 'sendika' diye bir kurum ve örgütlülüğün, 'grev' diye anayasal bir hakkın olduğunun yıllar sonra ortaya konulduğunu ifade etti. Sözleşmeyle kazanılan yeni haklarla ilgili bilgi veren Ayçin, "Ücretle birlikte alınan ortalama ücretleri vermek gerekirse, sadece iş tazminatı ve kıdem ücreti olarak yıllık ortalama yüzde 15 artış oldu. Bu sadece çıplak ücretlerde. Bunun içerisinde yan ücretlerle birlikte anılan hiçbir ödeme yok. Bunları da içine katarak bir ortalama ücret vermek gerekirse, bizde yüzde 13- 20'lere tekabül eden artış oranları var'' dedi. Ayçin, ücret zamlarında kıdem ve iş/uçuş tazminatlarına birinci yıl için yüzde 10 zam yapılacağını, bu rakamlarla kıdem ücretlerine 50 YTL, iş/uçuş tazminatlarına da 30 YTL seyyanen zam uygulanacağını belirterek, şöyle devam etti:"Vardiya primleri bu yeni belirlenen kıdem ücretlerinin ikilide yüzde 15'i, üçlüde yüzde 30'u hesaplanarak ödenecek. Bu anlamda vardiya primleri ortalama ikilide yüzde 35, üçlüde yüzde 49 artmıştır." Bu arada Atilay Ayçin, farkların 14 Ekim 2007 tarihine kadar ödeneceğini bildirdi.