kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Antalya yine rekor kırdı, Rus akını sürdü

Ağustos ayında turizm sektörü yeni rekorlara imza attı. Antalya'ya gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 14 artarak, 4 milyon 741 bin kişiye ulaştı. En büyük artış oranı yine Ruslarda..
TURİZM sektörü, ağustosta da yeni rekorlar kırarken turist sayısını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artıran Antalya, kendi rekorunu egale etti. Çeşme'den Alanya'ya kadar tüm turizm merkezlerinde, doluluk oranları yüzde 90'ın üzerinde seyrediyor. Turizmciler, karlılık oranlarının düştüğünden şikayet ederken Türkiye'yi tercih eden ülkeler arasında Rusya'nın yükselişi dikkat çekiyor. Turist sayısını 2000 yılından sonra hızla artıran ve 2005'de rekor kıran Antalya, bu yıl ağustos ayında yeni bir rekor kırdı. Antalya'ya gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artarak 4 milyon 741 bin 880'e ulaştı.

7 MİLYON RAKAMI GÖRÜLEBİLİR
Yıllık turist sayısının Antalya'da bu yıl ilk kez 7 milyon rakamını görebileceği belirtiliyor. 154 ülkeden turist gelen Antalya'yı en çok Ruslar tercih ederken Almanların oranı hızla azalıyor. Antalya'ya 2004'te gelen turistlerin yüzde 39'unu Alman, yüzde 18'ini ise Ruslar oluştururken 2007'de Almanların oranı yüzde 29'a geriledi, Rusların oranıysa yüzde 25'e yükseldi. Ruslar genellikle Kemer'i, Almanlar Belek'i, İskandinav ülkelerinden gelenler Alanya'yı ve İngilizler ise Kalkan'ı tercih ediyor. Turistler özellikle Aspendos Antik Tiyatrosu, Perge, Demre'deki Noel Baba Kilisesi ile Myra Antik kenti, Side Antik Tiyatrosu ve tarihi şehir Olympos ile Çıralı'yı tercih ediyor. Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) Başkan Yardımcısı Erol Turanlıoğlu da geçen yıla göre doluluk oranının yüksek olduğunu, 2008 rezervasyonlarının da çoğunun şimdiden satıldığını belirtti. Marmaris ve Fethiye'ye gelen yerli turist sayısında son 2 yılda önemli oranda artış olduğunu kaydeden Turanlıoğlu, bankalar ve tur şirketlerinin tüketiciye sağladığı avantajların bunda etkili olduğunu savundu. Turanlıoğlu, "Gelen turist artık zengin de yoksul da olsa nereden gelirse gelsin, eskisi gibi rahat para harcamıyor. Sadece ülkemizde değil, diğer ülkelerde de ekonomik sorunlar var. Turist artık harcama konusunda temkinli davranıyor'' dedi.