kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bir gece tatil fiyatına İstanbul'da iftar yemeği

HACER GEMİCİ
13 Eylül'de başlayacak olan Ramazan için İstanbul'daki 5 yıldızlı otellerin iftar mönüleri şimdiden hazır. 45 ile 130 YTL arasındaki iftar yemeklerine bu yıl güney sahilleri de rakip..
Ramazan'ın başlamasına yaklaşık 15 gün kala lüks otellerin iftar menüleri ve fiyatları belli oldu. Ramazan ayında seyahatlerin nispetten azalması nedeniyle Türk müşterilerinin sayısı düşen 5 yıldızlı oteller, bir tek kuş sütünün eksik olduğu mönüler ile iftar yemeklerine hazırlanıyorlar. İstanbul'daki beş yıldızlı otellerde bir gecelik iftar yemeği fiyatıı 45 ila 130 YTL gibi geniş bir aralıkta seyrediyor. Ancak hurmasından, güllacına, şerbetinden fasılına kadar herşeyi düşünülen bu iftar yemeklerinin bu sene Güney'de rakibi var. Ramazan ayının giderek yaz aylarına kayması nedeniyle Güney'deki oteller de de 30 gün boyunca iftar programı yapmak üzere çalışmalara başladı bile. Yerli müşterilerine yönelik iftar, sahur yemekleri düzenlemeye hazırlanan bir çok otel ayrıca Ramazan'a özgü eğlenceler de hazırlıyor.

İÇECEKTE CİMRİLER
Güney sahillerindeki otellerde eylül ayı bir gecelik konaklama fiyatları beş yıldızlı otellerde 70 ile 150 gibi geniş bir aralıkta seyrediyor. Yani İstanbul'da beş yıldızlı bir otelde bir iftar yemeği için ödenen bedel ile Antalya'da hem iftar yapmak hem de konaklamak mümkün görünüyor. Tüm bunlara rağmen Ramazan ayı ve okulların açılacak olması nedeniyle eylül ayında yerli müşterinin ciddi oranda düşmesi bekleniyor. Aynı şey şehir otelleri için de geçerli. Böyle olunca da çok zengin mönülerle müşterinin karşısına çıkıyorlar. İstanbul'da bazı beş yıldızlı otellerde müşteriye 101 çeşit ürün vaad edililiyor. Fakat içecekler konusunda bir çoğu cimri. Yani 90 YTL'ye iftar yemeği veren ancak buna içecekleri dahil etmeyen beş yıldızlı oteller de bulunuyor.
Haberin fotoğrafları