kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Nazlı ve Hasbi Yazıcı’nın üç çocuğu vardı. Biri daha çok küçüktü. Nazlı hemşire ölünce çocuklara teyzeleri bakmaya başladı.

Öldüren hataya tazminat istedi

Enis YILDIRIM/ANKARA
Keneli bir hastadan kan alınırken enjektör Nazlı hemşirenin koluna battı. Ölen hemşirenin polis eşi, 280 bin YTL istedi. Bakanlık reddedince dava açtı..
Keneli hastadan kan alan meslektaşının elindeki enjektörün dikkatsizlik sonucu koluna batmasının ardından yaşamını yitiren hemşire Nazlı Yazıcı'nın ölümünü "kaza" olarak kabul eden Sağlık Bakanlığı, tazminat ödememekte ısrar ediyor. Hemşire eşini kaybeden polis memuru Hasbi Yazıcı, avukatı aracılığıyla Sağlık Bakanlığı'ndan maddi ve manevi 280 bin YTL tazminat talebinde bulundu. Bakanlık talebi reddedince Yazıcı olayı yargıya taşıdı.

İĞNE KOLUNU ÇİZDİ
6 Haziran 2006 tarihinde Çorum Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırılan kanamalı hasta Narin Şimşek'e doğum servisinde görevli hemşire ve ebeler müdahale etti. Hastadan kan alan ebe Mahire Çal'ın dikkatsizliği sonucu, elindeki enjektör hemşire Nazlı Yazıcı'nın kolunu çizdi. Elindeki çiziği gören Yazıcı tedbir amacıyla kan tahlili yaptırdı. Kan değerlerinin yüksek çıkması üzerine 5 gün sonra Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edilen Nazlı hemşire, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

SON SÖZLERİ: KAZA
Eşi tarafından Ankara Numune'ye getirilen Nazlı Yazıcı'nın son sözleri, "Kazaydı" oldu. 3 çocuk babası Hasbi Yazıcı eşinin bu sözleri üzerine, görevli doktorlar ve koluna iğneyi batıran ebeden şikâyetçi olmadığını söyledi. Yazıcı, "Eşimi kaybettikten sonra çok bekledim ne doktorlar ne o hemşire beni aradı. Bir başsağlığı dileğinde bulunmalarını bekledim. Ama gelmediler. Şimdi onlarla adalet önünde hesaplaşacağım" dedi.