kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kalbinde pil olan 6 bin dünyalı bu kulüpte buluştu

Sırrıberk ARSLAN MERKEZ
Sevgül Kılıçaslan kalp pili sayesinde yaşamını sürdürüyor. Kalp Pili Takanlar Kulübü'nü kurarak Türkiye ve dünyada 6 binden fazla kişiyi bir araya getirdi..
Adı Sevgül Kılıçaslan... İki çocuk annesi 39 yaşında bir kadın. İstanbul'da kuaförlük yapıyor. Kalpte ritim bozukluğu nedeniyle üç yılda iki kez kalp pili takıldı. Hayata dönen genç kadın, aynı sorunları yaşayan ve aynı şekilde hayata tutunan insanlarla buluşabilmek için "Kalp Pili Takanlar Kulübü" kurdu. Kulübün şimdi Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 6 binden fazla üyesi var. Kuaförlük yapan Sevgül Kılıçaslan, "Ölüm korkumu yenerek ameliyat olmamı sağlayanlar, canım çocuklarım Ali ve İrem Naz" dedi.

YAKINDA DERNEK OLACAKLAR
İkinci ameliyattan sonra yoğun bakımda tedavisi sürerken "Kalp Pili Takanlar Kulübü" kurmaya karar veren genç kadın, sağlığına kavuşunca fikrini hemen sanal alemde uygulamaya koydu. Kılıçaslan, kısa sürede çok sayıda program öğrenip www.sevgulce.com adlı internet sitesini kurarak kalp pili ile yaşayanları bir araya getirdi. Kulübün şu anda Türkiye'nin yanı sıra ABD başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden, 6 binin üzerinde üyesi bulunuyor. Kısa sürede ilk buluşmayı gerçekleştiren üyeler, 28 Eylül 2007'de ise üçüncü buluşma yemeği ile bir araya gelecekler. İnsanın vücudunda bir eksiklikle olduğu gibi, bir fazlalıkla yaşamasını başka birine anlatmanın ve başka kişinin de bunu anlamasının çok zor olduğunu vurgulayan Sevgül Kılıçaslan, şunları söylüyor: "10 binin üzerinde mail grubum var. Yaşadıklarımızı paylaşıp dertleşiyoruz, moral veriyoruz, yol gösteriyoruz birbirimize. Zamanla bu paylaşım hastalığın da ötesine geçti ve hayata dair ne varsa paylaşıyoruz. Şimdi bu kulübü dernek çatısı altında toplamak için tüm çalışmalarımızı tamamladık."