kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Vatandaşların yağışlara karşı tedbirli olması istendi...

Marmara'da sel uyarısı

Meteoroloji'den uyarı: Marmara Bölgesi ile kuzeyde, bugünden itibaren etkili olacak yağışlı hava, su baskınları ve sele yol açabilir..
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi ile kuzey kesimlerde görülecek etkili yağışın neden olabileceği muhtemel ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmasılarını istedi. Yurdun kuzeybatı kesimleri, bu sabahtan itibaren yağışlı havanın etkisine girecek. Bugün Marmara, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde, yarın da Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

SICAKLIKLAR DA DÜŞECEK
Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı hava, bugün İstanbul, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Tekirdağ'da etkili olacak. İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yağışlı hava bugün başta İstanbul olmak üzere Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Tekirdağ'da etkili olacak. Yağışlı hava, yarın Marmara'nın kuzey ve doğusunda etkili olduktan sonra çarşamba günü etkisini kaybedecek. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları da yağışlarla birlikte azalarak normal seviyeye inecek. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların oluşturabileceği kısa süreli kuvvetli rüzgar, dolu, yıldırım, su baskını gibi olumsuzluklara karşı ilgililer ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması istendi. AA