kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
KORUMASIZ ADIM ATMIYOR Şeyh Abdül Settar, Irak’ın önde gelen aşiret liderlerinden biri. Onlarca silahlı koruması, aşiretinin de yüzlerce adamı var. Tüm aşiret el birliğiyle artık El Kaide ve onun yabancı teröristlerini Irak’tan çıkarmak için mücadele veriyor...

Ladin'e savaş açtı

ABD işgaline karşı El Kaide'yi can simidi gibi gören Sünni aşiretler örgüte sırt dönmeye başladı. Şeyh Settar da "Yeter artık" dedi, silahlı adamlarıyla yabancı teröristlere savaş açtı..
Irak'ta Amerikan işgaline karşı, ülke topraklarını terör örgütü El Kaide ile birlikte koruyan direniş örgütleri teker teker El Kaide saflarından ayrılıyor. Hatta bir kısmı Amerikan güçleriyle işbirliği yapıp El Kaide'yi topraklarından çıkarmaya çalışıyor. Bunun son örneği önceki gün Diyala eyaletinde İbrahim Yayha köyüne düzenlenen El Kaide baskını oldu. Köylüleri, kısa süre öncesine kadar El Kaide ile ortak hareket eden "1920 Devrim Tugayları" isimli örgüt korudu. Fransız Paris Match dergisi de El Kaide sempatizanı direnişçi gruplarının taraf değiştirmesini sayfalarına taşıdı.

SİVİLLERİ KATLEDİNCE İŞ DEĞİŞTİ
Dergi, Sünni direnişçilerin ilk etapta Amerika'ya karşı ellerini güçlendirmek için El Kaide ile ittifak yapmayı seçtiğini, ancak El Kaide'nin sivillere yönelik saldırgan tavrı, komşuları Şiileri katletmesi üzerine bu örgütten uzaklaşmaya başladıklarını belirtti. Dergi buna örnek olarak de El Kaide'ye karşı savaş açan Sünni Şeyh Abdul Settar Ebu Rişa'yı gösterdi. Kendisi de ilk önce El Kaide ile Amerikan birliklerine karşı savaşan Şeyh, şu anda Amerikalıların desteğiyle El Kaide'ye karşı savaşıyor. El Kaide'den temizlenen El Anbar eyaletinin idaresini elinde tutan Şeyh Irak'a barışı getirecek isim olarak görülüyor.

30 KIŞİLİK KORUMA ORDUSU
6 ay içinde 6 suikastten kurtulan, en az 30 kişilik koruma timiyle bir yerden bir yere seyahat eden Şeyh Rişa, "El Kaide direnişçileri artık misafir gibi davranmamaya başlamıştı. Kızlar için olan okulları kapattılar. Erkek çocukları kaçırdılar. Hatta imamlarımızı öldürdüler" diye konuştu. Bütün bunları engellemek için ABD güçleriyle ortak bir şekilde hareket etmeye başladı. Ve kendi bölgesini temizleyip, diğer eyaletlere de örnek oldu.