kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İspanya yeni bir ETA saldırısına karşı alarmda

Yeni Haber
İspanya'da terör örgütü ETA'nın yeni bir saldırı hazırlığında olduğuna ilişkin duyumlar üzerine alarm verildi.

İspanyol El Mundo gazetesi, İçişleri Bakanlığının yeni bir ETA saldırısı olasılığına karşı maksimum alarma geçilmesi talimatı verdiğini yazdı. Terör ögrgütü ETA'nın geçen cuma günü Bask bölgesinde jandarma karakolu önünde bomba yüklü bir aracı patlatıp, 2 jandarmanın yaralanmasına ve ciddi maddi hasara yol açmasının sonrasında, yeni bir saldırı hazırlığında olduğu ve bu amaçla 4 üst düzey üyenin görevlendirildiği ileri sürüldü.

Olası saldırının yine Bask bölgesinde veya Navarra bölgesinde düzenlenebileceği iddia ediliyor.

Öte yandan İspanya'nın Katalonya bölgesinin en büyük gazetesi LaVanguardia da yeni nesil ETA üyeleriyle ilgili yayınladığı bir araştırma haberde, "Otobüs, taksi veya bisikletle seyahat edip, pansiyon veya kamp alanlarında kalsalar da çok sıklıkla uyku tulumlarıyla dağlarda yatıyorlar" diye yazdı.

Katalan gazetesi, 1980 ve 1990'lı yıllara nazaran ETA üyesi gençlerin yaşam tarzlarında değişiklik olduğunu, artık örgütünyaşlı ve tecrübeli üyelerinin gençler arasında yer almadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Yeni nesil ETA üyelerinin başında, örgütün askeri kanadından gönderilmiş 2 veya 3 aktif genç bulunuyor. Gençlerin tecrübeleri kısıtlı olmasına rağmen yine de en azından bir kez siyasi parti binaları, otobüsler veya bazı bankalara yönelik saldırılar gibi şiddet olaylarına karışmışlıkları var."

Haberde, trafik polisi gördüklerinde bile hemen bölgedenuzaklaştıkları kaydedilen ETA üyesi gençler için "gölgelerinden bile korkar haldeler" yakıştırması yapılırken, terör örgütünün yeni üyelerinin, kredi kartıyla veya güvenlik kamerasının bulunduğu dükkanlardan alışveriş yapmak ve sahte evrak üzerindeki isimleri unutmak gibi "ciddi hatalar" yaptıkları ifade edildi.

Yeni nesil ETA üyelerinin, terör eylemlerini sürdürmekte arzulu olduğu ve gerektiğinde adam öldürme hususunda hiçbirinin tereddüt içinde olmadığı da savunuldu.

AA