kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çöken madenden 6 gün sonra kurtuldular!

Yeni Haber
Uzakdoğu'yu etkisi altına alan yağmurların neden olduğu sel baskınlarının ardından çöken kömür madeninde 6 gün mahsur kalan Çinlilerden ikisi kendi çabaları ile kurtuldu. ..
Çin'de bir kömür madenin 18 Ağustosta çökmesi sonucu arama-kurtarma ekipleri ve tünelde mahsur kalan Çinlilerin aileleri 20 Ağustos'ta madencilerden ümitlerini keserek çalışmalarını sona erdirmişti.

China Daily'nin bugünkü haberine göre, Meng Xianchen ve Meng Xianyou isimli iki kardeş, mahsur kaldıkları tünelden 6 gün sonunda sürünerek dışarı çıktı. Yüzlerce metre derinlikteki kömür madeninden sürünerek çıktıkları belirtilen madenciler, 130 saat süren mücadele sonucu gün ışığını gördü.

Çevredekiler tarafından hastaneye kaldırılan 40'lı yaşlardaki iki kardeşin, çok fazla kilo kaybettiğini belirten doktorlar, ayrıca madencilerin ciğerlerinde de hasarların oluştuğunu tespit ettiklerini kaydetti.

Çin'in en ölümcül maden kazası, 214 kişinin öldüğü 14 Şubat 2005'te doğudaki Liaoning eyaletinde bulunan Sunjiawan kömür madenindeki grizu patlamasıydı. Enerjisinin yüzde 70'ini kömürden elde eden Çin'de yılda yaklaşık 5 bin kişi maden kazalarında hayatını kaybediyor. Bağımsız kaynaklar ise çoğu maden kazasının saklandığı için gerçek ölü rakamının 20 bin civarında olduğunu savunuyor.