kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

40 yıllık benzincinin yerine, restoranı dönen proje yapacak

MENEKŞE ATASELİM
İstanbul'da değerli arazileri olan Mermerler Grubu'nun Başkanı Yüksel Mermer, Beşiktaş'taki Mazda showroom'unu ve 40 yıldır hizmet veren benzin istasyonunu 2008'de tasfiye edecek. Mermer'in aklında dönen restoranlı bir proje var..
Neredeyse çeyrek asırdır Japon otomobil firması Mazda'nın Türkiye distribütörlüğünü yapan Mermerler Grubu, gayrimenkul yatırımlarını piyasanın nabzına göre şekillendirmek için son dönemde askıya alsa da, 2008'de İstanbul'un göbeği Beşiktaş'ta yeni bir proje başlatmayı planlıyor. Grubun Barbaros Bulvarı'ndaki 7 dönümlük arazisi 2008'de boşaltılacak. Mermerler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer, yaklaşık 25 yıldır Mazda showroom'una ve 40 yıldır da yanındaki benzin istasyonuna ev sahipliği yapan arsada yeni bir proje başlatacak. "Biz burada çok lüks oturuyoruz. Şehrin göbeğinde bu kadar değerli arazi kalmadı sayılır" diyen Mermer, yeni proje ile ilgili şu tüyoları verdi: "Barbaros Bulvarı'na yakışır bir proje yapacağız. Kesin kararımı vermedim ama güzel bir otel olması yüksek ihtimal. Yalnız, her ne yaparsak yapalım içinde mutlaka dönen bir restoran olacak."

* Değerlendirilmeyi bekleyen pek çok araziniz var. Gayrimenkul projeleri ne zaman başlayacak? Evet, çok arazimiz var. Fakat piyasanın durumunu bekliyoruz. Şu anda inşaatla ilgili önümüzü çok net göremiyoruz. Piyasada çok iyi durumda olan da var, zora düşüp bırakıp kaçanlar da çıkmaya başladı. Hazırda projelerimiz de olmasına rağmen bu sene biraz bekleyeceğiz. Ortalık durulsun.

* Nerelerde bu araziler? Toplam kaç metrekare büyüklüğe ulaşıyor? Beşiktaş'ta Conrad Otel'in önünde bir arsamız var. 6 bin 300 metrekarelik bir yer. Anadolu yakasında Erenköy'de 7 dönüm bir yer ve Beylikdüzü'nde de başka bir arsa var. Daha farklı pek çok yerde arazilerimiz var. Fakat bunların bir kısmı şirkete, bir kısmı da aile fertlerinin kendilerine ait. Dolayısıyla tahmin edemiyorum şu anda. Bir de biz birbirimize kişisel mülklerimizi sormayız pek. Mesela, yine Beşiktaş'ta şirketin ana merkezinin, Mazda showroom'unun ve bir de benzin istasyonunun üzerinde bulunduğu 7 dönümlük bir arsa daha var. Şu anda üzeri dolu ama biz orada fazla lüks oturuyoruz. Artık şekillendirmenin zamanı geldi. İstanbul'da böyle bir yer kalmadı. 2009'de showroom başka bir yere taşınacak. Benzin istasyonu 40 senedir orada fakat onu da kaldıracağız ve yeni bir proje başlayacak.

* Nasıl bir proje gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz? Böyle oturmak güzel değil. Barbaros Bulvarı'na yakışır bir şey yapacağız. 3 parsel ve kot farkı olan bir arazi. Bölgede bir inceleme yaptırıp neye ihtiyaç var ona bakacağız. Muhtemelen bir otel projesi olacak. İyi bir etüdün sonunda proje yarışması yapıp öyle karar vereceğiz. İstanbul'un bu bölgesi çok değerli. Yüksek bir şey inşa etmek değil de dönen bir şey yapmak istiyorum. Proje her ne olursa olsun içinde mutlaka dönen bir restoran ve muazzam bir otopark olacak. Bence İstanbul'un o tip bir mekana ihtiyacı var. Çok şık ve güzel bir proje olmalı.