kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yasin Ekinci

El Maktum'un safkanları İstanbul'da yarışacak

SİNAN ÖZEDİNCİK
Dubai Şeyhi El Maktum'a ait safkanların da aralarında bulunduğu milyon dolar değerindeki atlar, 9 Eylül'de yapılacak 2007 Enternasyonal Koşuları'nda yarışmak için İstanbul'a gelecek..
Dünyanın en önemli yarış ve yetiştiricilik merkezi Coolmore Harası'nın ve dünyanın beşinci en zengini olan Dubai Şeyhi Muhammed bin Raşid El Maktum'un Godolphin Ekürisi'nin safkanları, 2007 Enternasyonal Koşuları'nda (Topkapı Koşusu, Boğaziçi Koşusu ve Malazgirt Koşusu) yarışmak için İstanbul'a geliyor. Şeyh Maktum, aralarında Laverock ve Caradak adlı atlarının da olduğu 11 safkanını yarışlara kayıt ettirdi. 9 Eylül'de İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılacak olan Enternasyonal Topkapı Koşusu, ülke atçılığını Avrupa'da sıkça konuşulur hale getirecek. Çünkü, birincilik ikramiyesinin 600 bin, toplam dağıtılacak ikramiyenin 1 milyon 20 bin dolar olduğu koşu, 2007 yılının üç ve yukarı yaşlı İngiliz atlarına mahsus Avrupa'daki en pahalı bin 600 metre yarışı olacak.

2 AT 3.5 MİLYON $ KAZANDIRDI
1 milyon doların üzerindeki toplam ikramiyesi ile Avrupa'nın en pahalı yarışları olan Sussex Stakes, Queen Elizabeth Stakes, Prix du Moulin de Longchamp ve Prix Jacques Le Marois'nın önüne geçen Topkapı Koşusu'nda 16'sı yurtiçinden olmak üzere toplam 40 safkan koşacak. Gelecek atlardan dikkat çekenler arasında Scorpion ve George Washington da var. George Washington'un bugüne kadar sahibine kazandırdığı yarış ikramiyesi 1.5 milyon dolardan fazla, Scorpion ise 2 milyon dolara yakın kazandırmış. Scorpion'un babası Montjeu ise 4.5 milyon dolar ikramiye kazanmış bir şampiyon. Şu anda İrlanda Coolmore Harası'nda, 125 bin euro bedelle aşım (erkek hayvanın dişisiyle çiftleşmesi) yapıyor. Onun babası da 400 bin dolara aşım yapan 28 yaşındaki Sadler's Wells (Yine Coolmore Harası ve sahibine 2 milyar pound kazandıran aygır). Avrupa'nın en pahalı yarışı olan İstanbul'daki 2007 Enternasyonal Koşuları'na kayıt yaptıranlar sadece Scorpion ve George Washington değil... Prix de la Foret galibi Caradak, Derby Trial Stakes galibi Archipenko, Louise de la Baule galibi Echo Of Light, Olympian Odyssey ve Touch of Land gibi son derece önemli safkanlar da kaydı yaptırılan yıldızlardan... Safkan atlara sahipleri tarafından belirlenen değerleri üzerinden nakliye sigortası yaptırılıyor. Alıştıkları ve her zaman kullandıkları özel yemleri beraberlerinde getiriliyor. İçme sularındaki farklılıktan dolayı bir sağlık sorunu veya içmeye isteksizlik olmaması için büyük plastik şişelerde içme suları da getiriliyor. Ayrıca özel eğitimli, 24 saat yanlarında olan özel seyisleri var.
Haberin fotoğrafları