kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Dr. Muharrem Usta 4 hastanesi var. 30 hastane açacak.

Sağlık turizmi, hastane açma yarışını başlattı

Sevdican GÜNEŞ SAĞLIK SERVİSİ
Özel hastanelerin SSK hastalarına açılması ve sağlık turizminin hızla gelişmesi, sağlığın patronlarını ardarda hastane açma yarışına soktu..
Sağlık sektörünün büyük patronları arasında hastane açma yarışı başladı. Alman Hastanesi önümüzdeki 2 yıl içinde 32, Dünya Göz Hastanesi 22, Medical Park ise 30 şube daha açmayı planlıyor. Hızla hastane açma nedeni olarak SSK hastalarına da özel hastanelerin açılması ve yurt dışında ithal hasta getirmek olarak gösteriyor. Hastaneler yalnızca İstanbul, Ankara, İzmir'de değil, Türkiye'nin dört bir tarafında açılacak. Adana, Tokat, Gaziantep, Van, Diyarbakır, Trabzon'un en gözde sağlık merkezleri arasına girmesi planlanıyor.

YABANCI HEDEFİ 2 MİLYON
Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda 21 Eylül'de açılacak Medikal Turizm ve Sağlık Fuarı'nda (HEALTHEX) büyük patronlar yurt dışından hasta çekmek için, yabancı 150 acentaya kendilerini tanıtacak. Hastaneler Azerbaycan, Bulgaristan, Arnavutluk'tan bugüne kadar gelen hasta sayısını 5 yıl içinde 2 milyona çıkartmayı hedefliyor. Türkiye'nin hastane imparatoru olarak tanınan ve 83 hastanesi bulunan Dr. Azmi Ofluoğlu, önümüzdeki 2 yıl içinde 32 hastane açacağını açıkladı. Bu yıl sonuna kadar Adana, İstanbul, Kuşadası, Diyarbakır, Van, Elazığ, Şanlıurfa, Malatya, Antakya ve Erzurum'da yeni hastane açacağını anlatan Ofluoğlu, 5 yıl içinde de 64 tane daha açarak 179 şubeye ulaşmak istediklerini söyledi. Ofluoğlu, sağlık turizminde yabancı bir ortakla Dalaman'da spa açarak termal turizmle sağlığı birleştireceklerini vurguladı. İstanbul Fatih'te 15 yıldır sağlık hizmeti veren Medical Park grubu ise bu yıl atılıma başladı. 2 yılda 30 hastane daha açarak 2010 yılında uluslararası bir marka olarak yurt dışına açılacaklarını söyleyen Medikal Park Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Usta, "Kuzey Afrika'da ilk hedefimiz Mısır olacak. Bunu Kafkasya ülkelerinden Gürcistan ve Azerbaycan izleyecek. Bir de Almanya'da şube açma girişimimiz var. Yıl sonunda Antalya'da açmayı planladığımız hastane organ nakli ve onkoloji hizmetiyle adeta gözbebeğimiz olacak" dedi.
Haberin fotoğrafları