kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ruh-beden ayrılığı denen şey kısa devreden ibaret

DIŞ HABERLER
Ruhun bedenden ayrıldığı iddiasını araştıran bilim adamları, bu algının beyindeki dokunma ve görme merkezleri arasındaki bağlantının kopmasından kaynaklandığını ortaya çıkardı..
Sayısız kez filmlere ve kitaplara konu olan "beden dışı deneyim" ya da bir başka deyişle "astral seyahat" sadece beynin yanılmasından kaynaklanıyor! Dünyanın önde gelen bilim dergilerinden Science'da yayımlanan bu konu üzerine iki farklı üniversite tarafından yapılan iki araştırma, bu olgunun beynin yaratılmış bir illüzyona kendini inandırması olduğunu ortaya koydu. İsviçre'nin önde gelen bilim kurumlarından Lozan'daki İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü ile İngiliz Londra Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalarda deneklerin laboratuvar ortamında "beden dışı deneyim yaşaması" sağlandı. Araştırmayı gerçekleştiren Dr. Henrik Ehrsson "Bu deney, beden dışı deneyimde kişinin görsel algısının çok önemli olduğunu ortaya koyuyor. Başka bir deyişle bedenimizin, gözlerimizin olduğu yerde olduğunu sanıyoruz" diye konuştu. Araştırmacılar, deney sonucunda elde ettikleri bulguların, cerrahların "uzaktan ameliyat yapması" ya da gerçeklik hissi artmış bilgisayar oyunları kurgulanması gibi pratik sonuçları da olabileceğini belirtti.

FİLME KONU OLMUŞTU
Ölüm tehlikesi ya da büyük bir travma geçiren insanların çoğu "beden dışı deneyimler" ya da "Astral seyahat" yaşadığını söyler. Bu tanımlamalarla anlatılmak istenen ruhun bedenden ayrılmasıdır. Ve bu sırada yaşananlara astral seyahat denir. Bu tür deneyimler, Flatliners (Çizgi Ötesi) filmine de konu olmuştı. Filmde 5 arkadaş teker teker birbirlerinin kalbini durduruyor ve her kalbi duran kısa süreli ölümü ya da bedeninin ruhundan ayrılması hissini yaşıyor.