kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Okulların açılacağı hafta yol çalışmaları duracak

Serdar CANIPEK - İSTANBUL / MERKEZ
İLİŞKİLİ HABERLER
Okulların açılacağı hafta yol çalışmaları duracak
2007-2008 eğitim ve öğretim yılının başlamasına çok az bir süre kala İstanbul Büyükşehir Belediyesi alarma geçti. Okulların açıldığı ilk hafta uygulanacak tedbirlerin başında, kent genelindeki şantiye çalışmalarının durdurulması geliyor. 50 ayrı noktada süren büyük çaplı çalışmalardan trafiği etkilediği tespit edilen 7 şantiyede inşaat faaliyetleri tamamen durdurulacak. Geri kalan şantiyelerde ise çalışmalar kontrollü olarak sürdürülecek.

MESAİ SAATLERİ AYARLANACAK
Alınması düşünülen tedbirler arasında, İDO ve İETT otobüs seferlerinin artırılması, ilk üç gün otobüslerin ücretsiz hizmet vermesi, devlet memurlarının ilk hafta mesaiye geç başlamaları da yer alıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, mesailerin ayrıştırılması konusunda bir çalışma yaptıklarını belirterek "Yaptığımız tespitleri sayın valimize de arz edeceğiz. Değerlendirmeyi birlikte yapacağız. Öyle bir uygulamaya girmek mecburiyetindeyiz" dedi.

SARIYER-LEVENT HATTI AÇILACAK
"Harp Akademileri Kavşağı ve Yol Düzenleme İnşaatı" nedeniyle trafiğe kapatılan Büyükdere Caddesi Harp Akademileri Mevkii Sarıyer-Levent istikameti, 28 Ağustos'ta tekrar trafiğe açılacak. Temeli 2002'de atılan ve 5 yılda tamamlanabilen 13.3 kilometrelik Edirnekapı-Sultançiftliği hattı da 10 Eylül'de hizmete girecek. Edirnekapı-Topkapı hattının Mart 2008'de, Otogar-Bağcılar-Kirazlı hattının 2009'da tamamlanması planlanıyor.