kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Biri büfeci diğeri küçük bir müzikholün sahibiydi. Paraya ihtiyaçları vardı. Musevi pazarlamacı Mois K.’nin yanında sürekli nakit para taşıdığını görünce gasp için plan yaptılar. Mois’in üstündeki paraları gasp ettikten sonra öldürüp ormana attılar. Minibüsünü de yaktılar...

Cinayetteki tek delil evlilik yüzüğü...

Ali Kemal Erdem
Mois K. minibüsüyle mal dağıtıyordu. Bayilerden biri yanında nakit para taşıdığını gördü. Mois'i gasp edip öldürdüler. Polisler alyansındaki yazıdan eşine ulaştı. Sonrası çorap söküğü gibi geldi..
29 yaşındaki Mois K. minibüsüne doldurduğu bisküvi, tekel ürünü gibi malzemeleri özellikle İçerenköy ve Ümraniye civarındaki büfe, bakkal ve dürümcülere uygun fiyata pazarlıyordu. 8 Kasım 2003 günü sabah erken saatlerde evden çıkmıştı. Bir gün sonra Kartal Aydos ormanları... Polis ormanda kafasından vurulmuş bir erkek cesedi buldu. Şahsın üzerinden kimliğini belli edecek her şey alınmıştı. Polisler, maktulün kimliğini ele verecek ilk ipucuna parmağındaki alyanstan ulaştı. Alyansın arkasında eşinin adı olduğu tahmin edilen "Rozi" ismi bulunuyordu. Polis, son birkaç gün içinde yabancı uyruklu bir kişiyle ilgili kayıp başvurusu yapılıp yapılmadığını sordu. Gerçekten de bir gün önce İçerenköy Polis Karakolu'na Rozi K. adlı Musevi kökenli bir bayan kayıp müracaatında bulunmuştu. Verdiği tarifle ölü bulunan kişinin özellikleri de örtüşüyordu. Yapılan teşhis acı gerçeği kısa sürede ortaya çıkardı. Mois K. öldürülmüştü. Ekmek teknesi olan minibüsü ise, ondan çok uzakta Kurtköy'de yakılmış olarak bulundu. Katiller, arkasında delil bırakmamak için her şeyi yakmıştı.

KATİLİ PANİK TAVRI ELE VERDİ
Polisin üzerinde durduğu ihtimallerden biri Mois K.'nin radikal dinci gruplar tarafından da öldürülmüş olabileceğiydi. Ancak, üzerinden para ve değerli eşyaların alınmış olmasından dolayı gasp ihtimali üzerinde durulmaya başlandı. Mois'in kaybolduğu gün ve bir gün öncesinde dolaşıp mal bıraktığı yerler, tek tek dolaşılmaya başlandı. Neredeyse 30'a yakın yere uğrandıktan sonra İçerenköy Sanayi Sitesi'nin girişine ulaşıldı. Hemen girişte küçük bir büfe vardı. Dedektifler, büfe sahibi Erkan İ.'ye "Mois öldürüldü. Kendisini en son ne zaman gördün" dediklerinde bir tuhaflık hissetti. Çünkü o ana kadar, hangi esnafa söyledilerse şaşkınlık, üzgünlükle karşılaşmalarına rağmen Erkan İ. duyduğuna hiç şaşırmamış, hatta biraz panikle ve gözlerini de kaçırarak "Buraya uğramadı" demişti. Tavırları yeterince şüphe vericiydi.

400 MİLYON YTL PARA İÇİN
Polis, bazı kişilerden olay günü Mois K.'nin minibüsünün Erkan İ.'nin bayisinin önünde görüldüğünü öğrenmişti. Dedektifler, Erkan İ.'nin tek başına Mois K.'yi kaçıramayacağı, yanında mutlaka bir kişinin daha bulunacağı ihtimali üzerinde duruyordu. Peki kimdi bu kişi? Selim Y. ile samimi oldukları biliniyordu. Selim Y.'nin işlettiği müzikhole giden dedektifler, garsonlara "Sizin bu olayla ilginiz" olduğunu düşünüyoruz, deyince, garsonlardan biri "Bizim ilgimiz yok. Patronla, Erkan kendi aralarında konuşurlarken, bir genç ile bir eczacıyı gasp edeceklerini konuştuklarını duymuştum" deyince ilk düğüm çözülmüş oldu. İçki bu olayda işe yaramıştı. Müzikholde sık sık oturup para bulma planları yapan iki arkadaşın dili gecenin ilerleyen saatlerinde alkolün de etkisiyle çözülüyordu. Ve yüksek sesle yaptıkları konuşmaları bazı hassas kulaklarca duyulmuştu. Gözaltına alınıp yüzleştirildiler. Garsonların dediği hatırlatılınca peş peşe dilleri çözüldü. Mois K. bütün parasını üzerinde taşıyor, 500 milyonu varsa hepsini cebinde tutuyordu. Bu özelliği katillerin dikkatini çekmiş ve sonunu getirmişti. Olay günü Mois K.'yi mal alacağız diye dükkana çağırmış sonra "Bizi de E-5'e bırakır mısın?" diyerek Mois K.'nin aracına binmişlerdi. Ancak araç asla E-5'e çıkmayacak kafasına dayanan silahın zoruyla Mois K. üzerindeki 400 milyon lira ve 20 karton sigara için katledilecekti.
Haberin fotoğrafları