kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
YAYALAR İÇİN 94 BİN M ALAN... 2 Beşiktaş Meydan Projesi kapsamında 94 bin metrekarelik alan yayalaştırılacak ve İstanbullular denizle kesintisiz buluşabilecek.

Beşiktaş Meydanı'na yeni çehre

Serdar CANIPEK MERKEZ
İstanbul'a yeni meydanlar ekleme, var olanları düzenleme çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Beşiktaş'ta trafiği yer altına alıyor. Böylece meydan yayalaştırılacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Beşiktaş Meydanı'na yeni çehre
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beşiktaş'ta trafiğin yeraltına alınıp meydanın yayalaştırma çalışmalarının başladığını söyledi. Topbaş, var olan meydanları yayalara uygun olarak yeniden düzenleme ve İstanbul'a yeni meydan ekleme çalışmalarına hız verdiklerini de kaydetti. Topbaş konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Düzenlediğimiz meydanlardan en önemli gördüğümüz Beşiktaş Meydanı'dır. Burada trafiğin yeraltına alınması için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan onay aldık. Beşiktaş'ta trafik yeraltında olacak. Yani çarşıdan çıkacak bir insan denize kadar rahatlıkla yürüyerek erişebilecek" dedi.

KURULDAN ONAY ÇIKTI
Büyükşehir Belediyesi Projeler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Projeler Müdürlüğü'nce hazırlanan ve iki bölümden oluşan "Beşiktaş Meydanı ve Yakın Çevresi Düzenleme Avan Projesi"nin ulaşıma ilişkin kısmı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca onaylandı. Bu kısmın uygulama projesini içeren ihale de Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından yapıldı. Proje çalışmasının tamamlanmasının ardından işin yapımına geçilecek. Proje kapsamında Beşiktaş Meydanı'ndaki bütün araç trafiği yeraltına alınarak görsel ve fonksiyonel olarak deniz ve köy içinin (çarşı) bütünleşmesi sağlanacak. Meydanda araç ve yaya trafiğinin köklü olarak düzenlenmesiyle yaşanılır sağlıklı bir çevre oluşturulacak. Araç trafiği için açılan tünellerin giriş çıkış rampalarının olumsuz etkileri de projede en az hissedilir şekilde düzenlendi. Böylece alanın tarihi, doğal, kültürel değerlerinin insan ile yakın ilişkisi yeniden kurulacak.
Haberin fotoğrafları