kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Tuzlu lokmalar
Peynir, maydanoz ve bir çorba kaşığı çörekotunu karıştırın. Margarin, yumurta ve yoğurdu çırpın. Una kabartma tozunu ekleyip, ortasını havuz gibi açın, margarinli karışımı koyun ve elle dairesel hareketlerle una yedirin. Birkaç kez yoğurun ve mutfak havlusu ile üstünü örtüp, 30 dakika dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Unlu bir yüzeyde merdane ile 0.5 cm. kalınlığında açın. 7x4 cm.'lik dikdörtgen parçalar kesin. Her bir parçanın kısa kenarına hazırladığınız harçtan bir tatlı kaşığı koyup, rulo şeklinde sarın. Rulonun alt ve üst kısmından hafifçe bastırıp, aralıklı olarak yağlanmış tepsiye dizin. İkinci hamur için de aynı işlemi yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

MALZEMELER
*
250 gr. margarin (eritilmiş)
* 4.5 su bardağı un (elenmiş)
* 3 adet yumurta (bir adet sarısı ayrılmış ve çırpılmış)
* 3 çorba kaşığı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 250 gr. beyaz peynir (ezilmiş)
* 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
* 2 çorba kaşığı çörekotu