kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Haşhaşlı çörek

Ilık suya maya ve şekeri koyup, kabartın. Un ve tuzu karıştırın. Ortasını havuz gibi açın, kabaran maya ve suyu ilave edin. Aynı yönde dairesel hareketlerle una yedirip, yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerine mutfak havlusu kapatarak yaklaşık 2 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru dört eşit parçaya ayırın. Her birini mantı hamurundan biraz daha kalınca (2-3 mm. kalınlığında) yufkalar halinde açın. Sıvıyağ, ceviz ve haşhaşı karıştırın. Elde edilen karışımı yufkalardan birinin üzerine sürün, diğer yufkayı da harcın üzerine koyup, bir kez daha karışımdan sürün. Bu işleme devam ederek, bütün yufkaları üst üste yerleştirip rulo şeklinde sarın. Rulodan yaklaşık 3'er cm. eninde dilimler kesip, yağlanmış tepsiye dizin. Tepsinin üzerini mutfak havlusu ile kapatarak 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
*
1 kg. un
* 1 su bardağı haşhaş
* 1 su bardağı ceviz (dövülmüş)
* 1/2 su bardağı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı kuru maya veya
* 1 kalıp yaş maya
* 1.5 su bardağı su (ılık)
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı tuz

Hamurlu sosis
Süt ve suyu karıştırın. Una bir tutam tuz ilave edip, ortasını çukurlaştırın. Yumurtayı ve sütlü su karışımının yarısını döküp, iyice çırpın. Sütlü su karışımının kalan yarısını ilave edip, tekrar karıştırın. Yağlanmış fırın kabına sosisleri yerleştirin, üzerine piyaz doğranmış soğanları serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında sosislerin üzeri pembeleşinceye kadar kızartın. Fırından çıkartın, sosislerin üzerine hazırladığınız unlu karışımı dökün. Tekrar fırına koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER
*
1 su bardağı un (elenmiş)
* 1 adet yumurta
* 1/2 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı su
* 1 paket acılı kokteyl sosis (yaklaşık 15 adet)
* 1 adet soğan (ince piyaz soğanı dilimlenmiş)

Makarna çorbası
Piliç suyu ve suyu kaynama noktasına kadar ısıtın, makarnayı arzu ettiğiniz kıvamda pişirin ve süzmeyin. Makarnanın suyundan 4 çorba kaşığı küçük bir kaba alın, peyniri koyun, kısık ateşte peynir eriyinceye kadar ısıtın. Kremayı katın, kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşten alın. Mısırları püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin, erimiş peynir sosunu ve sütü katıp, harmanlayın. Küp söğüşleri yağsız tavada sallayarak ılınıncaya kadar ısıtın. Makarna, mısır püresi ve küp söğüşleri karıştırıp, servis yapın.
MALZEMELER
*
4.5 su bardağı piliç suyu
* 2 su bardağı su
* 1/2 paket burgu makarna
* 4 dilim cheddar peyniri (iri doğranmış)
* 2 çorba kaşığı krema
* 500 gr. mısır (konserve, süzülmüş)
* 1 su bardağı süt n 1 kase piliç küp söğüş