kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Muzlu kek

Un, kabartma tozu, karbonat, tarçın ve tuzu harmanlayın. Yumurta beyazı, muz, tozşeker ve sıvıyağı iyice karıştırın. Karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş unlu karışımı ilave edip, iyice yedirin. Yağlanmış 23 cm. çapında bir kek kalıbına yayın önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın. İyice soğuduktan sonra streçle sarıp, bir gün sonra dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER 16 kişilik
*
1,5 su bardağı un (elenmiş)

* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

* 1 tatlı kaşığı karbonat

* 1 tatlı kaşığı tarçın

* Bir tutam tuz

* 2 adet yumurtanın beyazı (hafif çırpılmış)

* 3 adet muz (püre kıvamında ezilmiş)

* 1 su bardağı tozşeker

* 1 çay bardağı sıvıyağ