kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Zencefilli kek

Malzemeler
* 1.5 su bardağı esmer şeker
* 2.5 su bardağı un (elenmiş)
* 2.5 su bardağı kekun
* 1/2 tatlı kaşığı karbonat
* 1 çorba kaşığı zencefil
* 2 tatlı kaşığı tarçın
* 1 tatlı kaşığı muskat
* 310 gr. tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
* 2 adet yumurta
* 2.5 su bardağı süt
* 1 su bardağı bal
* 2 tatlı kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş)
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 320 gr. pudra şekeri

Esmer şeker, un, kekun, karbonat, zencefil, tarçın ve muskatı harmanlayın. 250 gr. tereyağı ve yumurtaları katın. Mikserle düşük seviyede çırparken yavaş yavaş süt ve balı ilave edin. Mikseri orta seviyeye yükseltip, karışım yumuşayıncaya kadar çırpın. Hamuru bir spatula ile sıyırarak 23x23 cm. ebatlarında yağlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 90 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın. Küçük bir kasede kalan tereyağı ve limon kabuklarını tahta bir spatula ile iyice karıştırın, yavaş yavaş limon suyu ve pudra şekerini ilave edip iyice karıştırın ve hemen kekin üzerine sürün. Dilimleyerek servis yapın.

Peynirli mini burger
Malzemeler
* 6 dilim ekmek
* 60 gr. tereyağı (eritilmiş)
* 250 gr. kıyma
* 1 adet soğan (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı hardal
* 1 çay kaşığı soya sosu
* 1.5 çorba kaşığı domates salçası
* 4 çorba kaşığı cheddar peyniri (iri rendelenmiş)

Ekmeklerden su bardağı ağzı ile yuvarlaklar kesip, üzerlerine tereyağı sürün ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ekmekler hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Kıyma, soğan, hardal, soya sosu ve bir tatlı kaşığı salçayı harmanlayıp, iyice yoğurun. Ekmeklerin büyüklüğünde köfteler hazırlayın ve yağsız tavada köfteleri çevirerek pişirin. Kızarmış ekmeklerin üzerine domates salçası sürün, köfteleri yerleştirip, peynir serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler eriyinceye kadar ısıtıp, sıcak servis yapın.

Islak kek
Malzemeler
* 5 adet yumurta
* 1.5 su bardağı tozşeker
* 2 su bardağı un (elenmiş)
* 1 çay kaşığı vanilya
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 500 gr. süt
* 1 adet limon (kabuğu rendelenmiş, suyu sıkılmış)
* 1 poşet krem şanti
* 100 gr. bitter çikolata
* 4 çorba kaşığı hindistancevizi

Yumurta ve tozşekeri mikserle koyu krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Tahta kaşıkla karıştırarak, un, vanilya, kabartma tozu, 50 ml. süt, limon kabuğu ve limon suyunu katıp iyice yedirin. Karışımı yağlanmış 28 cm'lik bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine yavaş yavaş 400 ml. sütü gezdirin. Krem şantiye kalan sütü katıp, mikserle çırpın ve kekin üzerine dökün. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kekin üzerine hindistancevizi serpip, erimiş çikolatayı gezdirin.